Kuře Cacciatore, tedy kuře po myslivecku, je tradiční italské jídlo, které je jednoduše připravené, překvapí ale svou plnou chutí mísícího se koření. Skvěle se k němu jako příloha hodí nejenom rýže, ale taky brambora nebo dobrý žitný chléb.
1 porce obsahuje 2 stehna s omáčkou
- 516 kcal
- 17,5 g sacharidů
- 18,1 g tuků
- 56 g bílkovin
Na 2 porce
- 4 kuřecího stehna
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 150 g žampionů
- 400 g rajčat v konzervě
- 120 ml bílého vína
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 čajová lžička tymiánu
- 1 čajová lžička oregana
- sůl
- pepř
- bazalka
Postup
-
Kuřecí stehna osolte a opepřete z obou stran. V pánvi na středně vysokém ohni zahřejte olivový olej. Přidejte kuřecí stehna kůží dolů, a smažte je, dokud nejsou zlatohnědé, asi 5 minut na každou stranu. Vyndejte z pánve stranou.
-
Do té samé pánve přidejte cibuli a papriku a restujte je, dokud nejsou měkké, asi 5 minut. Přidejte nasekaný česnek a smažte další minutu.
-
Následně přidejte žampiony a smažte, dokud nejsou měkké a zlaté, asi 5 minut.
-
Zvyšte teplotu a přidejte víno. Vařte, dokud víno zredukuje na polovinu. Přidejte rajčata, tymián a oregano. Dochuťte solí a pepřem podle chuti a dobře promíchejte.
-
Vraťte kuřecí stehna zpět do pánve a přikryjte je omáčkou. Teplotu znovu trochu snižte a vařte přikryté pokličkou 25‑30 minut.
-
Dobrou chuť!