Miluješ čokopiškoty, ale složení z obchodu tě trochu děsí? Tak si je upeč doma – z kvalitních surovin s jasným původem, bez zbytečných cukrů navíc a bez aditiv. Tahle verze klasických jaffa cakes je lehčí, výživnější a přitom pořád stejně dobrá (i když... lepší!). Navrch kvalitní hořká čokoláda, uvnitř poctivá vrstva meruňkového želé a piškot, který zvládneš levou zadní i doma. Fit verze, co ti nezabere půl dne a udělá radost každému mlsnému jazýčku. 😋
1 porce obsahuje
- 63 kcal
- 5 g sacharidů
- 3 g tuků
- 3 g bílkovin
Na 12 porcí
- 2 vejce
- 50 g celozrnné špaldové mouky
- vanilkové stevia drops
- špetka soli
- 100 g Vilgain meruňkového jamu
- 1 čajová lžička želatiny
- 3 g broskvového kolagenu
- 10 ml vody
- 80 g hořké čokolády
- lžíce kokosového oleje
Postup
-
Začni přípravou piškotů. 👇🏻
1. Odděl žloutky od bílků, k bílkům přidej špetku soli a vyšlehej tuhý sníh. Na závěr, když je sníh pevný, do něj přimíchej stevia drops nebo jiné oblíbené sladidlo. Množství je na tvých chuťových preferencích.
2. Následně opatrně vmíchej rozkvedlané žloutky a prosátou mouku. Míchej velmi opatrně, aby ti sníh nespadl a těsto zůstalo hezky nadýchané!
3. Pak už jen stačí na plech vytvarovat piškoty - můžeš použít cukrářský sáček, ale zvládneš to i lžící. Nám z těsta vyšlo cca 12 piškotů.
4. Dej péct do trouby vyhřáté na 180 °C cca na 15 minut, dokud nebudou hezky zlatavé.
5. Po upečení dej piškoty ihned z plechu a nech vychladnout.
-
Mezitím si připrav meruňkovou náplň. 🍑
Na pánev dej marmeládu, přidej odměrku broskvového kolagenu a želatinu rozmíchanou dle návodu cca v 10 ml vody. Směs nech chvíli prohřát (na slabý plamen, aby se nepřipálila) a poté jí vlij na plech s pečícím papírem. Nech ztuhnout.
Btw, jestli chceš jinou příchuť, zvol si takovou marmeládu, na kterou máš zrovna chuť.
-
Když náplň ztuhne, můžeš se pustit do vykrajování. Aby se ti s plátem želé ale lépe pracovalo, doporučujeme ho dát ještě na chvíli do mrazáku. Pak už z něj stačí vykrájet kolečka, která jsou lehce menší než připravené piškoty.
-
No a pak už jen stačí na piškot navrstvit meruňkové želé, obalit v hořké nebo kvalitní mléčné čokoládě (dle preferencí, obojí je top), dát ztuhnout a podávat!





