Valentýn už klepe na dveře, tak co zkusit tyhle red velvet cookies, které jsou na povrchu křupavé a uvnitř hezky vláčné? Dokonale červenou barvu získají díky červené řepě, red velvet chuť pak díky kakau a naší směsi na mug cake, která cookieskám dodá více bílkovin a ten pravý šmrnc. Fancy na pohled, jednoduché na přípravu... Tak šup šup do toho a s výsledkem se nám nezapomeň pochlubit na Instagramu s označením @vilgainrecepty! 🤳🏻
Btw - jestli na recept narazíš po Valentýnu, don't worry! S klidem si cookies připrav kdykoli budeš mít chuť na sladké a ve špajzce na tebe bude z košíku koukat červená řepa. 👀
1 porce obsahuje
- 235 kcal
- 23 g sacharidů
- 13 g tuků
- 10 g bílkovin
Na 10 porcí
- 100 g ovesné mouky
- 90 g protein mug cake mix - red velvet
- 1 vejce
- 100 g ghee
- 100 g kokosového cukru
- 100 g červené řepy
- 15 g kakaa
- 4 g kypřicího prášku
- 160 g žervé
- 60 g řeckého jogurtu
- 30 g vanilkového proteinu
Postup
-
Na těsto v misce smíchej cukr, vejce a ghee, vyšlehej. Následně přisyp ovesnou mouku, směs na mug cake, kypřící prášek, kakao a najemno nastrouhanou vařenou řepu. Vypracuj hladké těsto. -
Těsto dej ztuhnout do lednice na 30 minut.
-
Mezitím si připrav krém - smíchej žervé s jogurtem a proteinem a vyšlehej do jemného krému bez hrudek. Pro chuť můžeš přidat také vanilkový extrakt nebo vanilkové stevia drops.
Výsledný krém dej do zdobícího sáčku a nech vychladit v lednici.
-
Z těsta pak vytvaruj 10 stejně velkých koleček a peč na 180 °C 10‑12 minut.
-
Na vychladlé sušenky nanes krém a navrchu je posypej nadrceným kouskem sušenky nebo lyo malinami.
Tak enjoy!