Má vám přijít nečekaná návštěva a vy jí nemáte čím pohostit? Než sáhnete po nějakých chipsech plných tuků, mrkněte, jestli vám doma nepřebývá jedno listové těsto. Za pár minut z něj totiž vykouzlíte easy slané šneky. My je pro tentokrát doporučujeme naplnit špenátovou a rajčatovou náplní. 😋
1 porce obsahuje
- 155 kcal
- 9 g sacharidů
- 10 g tuků
- 6 g bílkovin
Na 12 porcí
- 275 g listového těsta
- 130 g špenátového protlaku
- 100 g mozzarelly
- 100 g R2E kuřecího masa
- 100 g Vilgain Vegan Sugo Basilico
- 1 stroužek česneku
- 1 špetka soli
- 1 špetka pepře
- sušené bazalky
- ghee ve spreji
- 1 lžíce žervé
- 40 g 30% Eidamu
Postup
-
Na troše ghee osmahneme rozmačkaný česnek a smícháme ho se špenátovým protlakem, který dochutíme solí a pepřem.
-
Do horkého špenátu vmícháme nastrouhanou mozzarellu a žervé a vše necháme vychladnout.
-
Jeden čtverec pomažeme do 3/4 špenátovou směsí.
-
Druhý čtverec pomažeme rajčatovou omáčkou a rozprostřeme na něj natrhané kuřecí maso a oblíbený strouhaný sýr (my použili klasiku eidam).
-
Čtverce zamotáme a nakrájíme na 5 - 6 stejně velkých kousků.
-
Každý kousek rozprostřeme na plech s papírem na pečení, lehce všechny postříkáme ghee ve spreji a posypeme solí a oblíbeným kořením nebo bazalkou.
-
Šneky dáme péct na 190 °C, dokud lehce nezhnědnou a neudělá se na nich krusta (cca 35‑40 minut).
-
Necháme vychladnout a podáváme, tak dobrou chuť!