Sopa de Albóndigas je tradiční polévkou latinskoamerické kuchyně s pořádnou dávkou aromatického koření. Pyšní se extra šťavnatými knedlíčky z mletého hovězího masa a určitě stojí za zkoušku.
1 porce obsahuje
- 468 kcal
- 24 g sacharidů
- 28 g tuků
- 30 g bílkovin
Na 4 porce
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 stroužek česneku
- 1 cibule
- 50 g strouhanky
- 1 vejce
- 1 čajová lžička sušeného koriandru
- 1/2 čajové lžičky mletého kmínu
- sůl
- pepř
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 2 řapíkaté celery
- 2 stroužky česneku
- 1 l hovězího vývaru
- 400 g Vilgain rajčatové omáčky arrabbiata
- 1 čajová lžička sušeného koriandru
- 1 čajová lžička mletého kmínu
- 1 čajová lžička mleté papriky
- špetka chilli
- sůl
- pepř
Postup
-
V misce smíchejte všechny ingredience na masovou směs a vytvořte kuličky velké asi jako vlašský ořech.
-
Na velké pánvi rozehřejte olivový olej a opékejte masové kuličky ze všech stran dozlatova. Poté je odložte stranou.
-
V hrnci na polévku zahřejte trochu oleje a přidejte cibuli, mrkev, celer a česnek. Restujte, dokud zelenina nezměkne.
-
Přidejte vývar, rajčatovou omáčku nebo rajčatové pyré, sušený koriandr, kmín, sladkou papriku, chilli, sůl a pepř. Přiveďte k varu.
-
Přidejte masové kuličky do hrnce a vařte na mírném ohni asi 20 minut.
-
Ochutnejte a podle potřeby dochuťte. Polévku podávejte posypanou čerstvým koriandrem nebo petrželí.