Špaget není nikdy dost. Jednoduché a rychle jídlo, které můžeš vařit na nespočet variací. Oblíbenou verzí jsou špagety aglio olio, které jsou typické silnou chutí česneku a olivového oleje. Když k nim ale přidáš trochu chilli papričky, vykouzlíš jídlo z minima surovin, které má bohatou chuť a věř nám, že s ním neurazíš ani toho nejzarytějšího Itala! 🤌🏻
1 porce obsahuje
- 578 kcal
- 60 g sacharidů
- 30 g tuků
- 16 g bílkovin
Na 3 porce
- 250 g tagliatelle
- 5 stroužků česneku
- 1 čajová lžička chilli vloček
- 80 ml olivového oleje
- sůl
- 50 g parmazánu
- čerstvá bazalka
Postup
-
Těstoviny uvař dle návodu na obalu. Po uvaření těstoviny slej, ale nech si zhruba 100 ml těstovinové vody na omáčku. -
Do větší pánve rozlej olej a nech ho na mírném ohni rozehřát.
-
Česnek nakrájej na tenké plátky a přidej ho do rozehřátého oleje. Osmahni ho dozlatova.
-
Poté na pánev přidej i chilli, pepř, sůl a těstoviny.
-
Vše spolu pořádně promíchej, aby se těstoviny celé obalily v oleji.
-
Poté přidej trochu těstovinové vody a nech spolu vše ještě trochu prohřát na pánvi.
-
Nakonec posyp nastrouhaným parmazánem a pár lístky čerstvé bazalky. Tak buon appetito!