Špaget není nikdy dost. Jednoduché a rychle jídlo, které můžeme vařit na nespočet variací. Oblíbenou verzí jsou špagety aglio olio, které jsou typické silnou chutí česneku a olivového oleje. Když k nim ale přidáte trochu chilli papričky, vykouzlíte jídlo z minima surovin, které má bohatou chuť a věřte nám, že s ním neurazíte ani toho nejzarytějšího Itala!
1 porce obsahuje
- 735 kcal
- 45,9 g sacharidů
- 53,3 g tuků
- 16,6 g bílkovin
Na 2 porce
- 300 g špaget
- 6 stroužků česneku
- 1 čajová lžička chilli vloček
- 100 ml olivového oleje
- sůl
- 50 g parmazánu
- bazalka
Postup
-
V hrnci s dostatečným množstvím vody a lžičkou soli uvařte špagety al dente podle návodu na balení.
-
Mezitím oloupejte česnek a nakrájejte ho na tenké plátky.
-
Na pánvi zahřejte olivový olej na střední teplotu. Přidejte česnek a chilli vločky a restujte, dokud česnek nezačne zlátnout. Dávejte pozor, aby se česnek nepřipálil.
-
Když jsou špagety uvařené, slijte je, ale zachovejte asi 100 ml vody z vaření.
-
Uvařené špagety přidejte do pánve s olivovým olejem, česnekem a chilli. Přidejte také trochu vody z vaření a promíchejte, dokud nejsou špagety plně obalené v oleji.
-
Nakonec posypte nastrouhaným parmazánem a pár lístky čerstvé bazalky. Tak buon appetito!