Mangové lívance z kokosové a ovesné mouky

Viktorie Hrazdílková
Viktorie Hrazdílková
30 min.
22 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Mangové lívance z kokosové a ovesné mouky

Většina z nás si letos musela nechat zajít chuť na dovolenou v exotických zemí. Tak si pojďme dopřát dezert, který nás alespoň na chvíli přenese do tropického ráje. Pokud jste milovníci sladkých dobrot, máme pro vás skvělý recept na jednoduché kokosovo-mangové lívance.

1 porce obsahuje 4 lívance

  • 510 kcal
  • 38 g sacharidů
  • 32 g tuků
  • 17,5 g bílkovin

Na 2 porce

Těsto na lívance
Na ozdobu
  • 2 lžíce kysané smetany
  • 1/2 manga
  • 2 lžíce kokosového sirupu
  • máta

Postup

  1. V míse smícháme sypké ingredience: kokosovou a ovesnou mouku, kypřící prášek a špetku soli.

  2. Mangové lívance z kokosové a ovesné moukyV druhé míse smícháme tekuté ingredience: zralé mango nakrájené na kostičky, vejce, kokosové mléko, vodu a kokosový sirup. Celou směs rozmixujeme tyčovým mixérem.

  3. Mangové lívance z kokosové a ovesné moukyPoté smícháme sypké i tekuté suroviny a na pánvi, kterou jsme lehce postříkali olejem, dozlatova opékáme nadýchané lívance z obou stran.

  4. Mangové lívance z kokosové a ovesné moukyKokosovo-mangové lívance servírujeme se zakysanou smetanou, mangem, kokosovým sirupem a snítkou máty.

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
22 Líbí se mi Uložit recept