Většina z nás si letos musela nechat zajít chuť na dovolenou v exotických zemí. Tak si pojďme dopřát dezert, který nás alespoň na chvíli přenese do tropického ráje. Pokud jste milovníci sladkých dobrot, máme pro vás skvělý recept na jednoduché kokosovo‑mangové lívance.
1 porce obsahuje
- 510 kcal
- 38 g sacharidů
- 32 g tuků
- 17,5 g bílkovin
Na 2 porce
- 50 g kokosové mouky
- 50 g ovesné mouky
- 2 vejce
- 1/2 balení kokosového mléka
- 1/2 manga
- 1 lžíce kokosového sirupu
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 1 špetka soli
- olej
- 100 ml vody
- 2 lžíce kysané smetany
- 1/2 manga
- 2 lžíce kokosového sirupu
- máta
Postup
-
V míse smícháme sypké ingredience: kokosovou a ovesnou mouku, kypřící prášek a špetku soli.
-
V druhé míse smícháme tekuté ingredience: zralé mango nakrájené na kostičky, vejce, kokosové mléko, vodu a kokosový sirup. Celou směs rozmixujeme tyčovým mixérem. -
Poté smícháme sypké i tekuté suroviny a na pánvi, kterou jsme lehce postříkali olejem, dozlatova opékáme nadýchané lívance z obou stran. -
Kokosovo‑mangové lívance servírujeme se zakysanou smetanou, mangem, kokosovým sirupem a snítkou máty.