Boršč jak ho možná ještě neznáš! Tento pokrm je původem z Ukrajiny, kde se tradičně dělá s hovězím masem. My jsme se ale rozhodli tuto sytě červenou polévku ponechat ve vegetariánské verzi.
1 porce obsahuje
- 200 kcal
- 21 g sacharidů
- 11 g tuků
- 5 g bílkovin
Na 4 porce
- 200 g mrkve
- 200 g celeru
- 350 g červené řepy
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 200 g rajčatové passaty
- sůl
- pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce jablečného octa
- 2 lžíce třtinového cukru
- zakysaná smetana
- kopr
Postup
-
Jako první si udělej vývar z kořenové zeleniny a koření (bobkový list, pepř celý, nové koření, sůl). Zároveň si dej do vody vařit neoloupanou řepu.
-
Až bude hotový vývar a řepa měkká, na oleji si osmaž najemno nakrájenou cibulku a přidej rajčatový protlak. Chvíli smaž a poté zalij passatou a vývarem. Do polévky vlož nakrájenou zeleninu (řepu, mrkev a celer z vývaru). Celou polévku rozmixuj do krémové konzistence.
-
Podávej se zakysanou smetanou a čerstvým koprem.
Dobrou chuť!