Vegetariánský boršč se zakysanou smetanou

60 min.
Komentáře
Vegetariánský boršč se zakysanou smetanou

Boršč jak ho možná ještě neznáš! Tento pokrm je původem z Ukrajiny, kde se tradičně dělá s hovězím masem. My jsme se ale rozhodli tuto sytě červenou polévku ponechat ve vegetariánské verzi.

Nákup použitých surovin pro recept

1 porce obsahuje

  • 200 kcal
  • 21 g sacharidů
  • 11 g tuků
  • 5 g bílkovin

Na 4 porce

Na polévku:
Na dochucení:

Postup

  1. Vegetariánský boršč se zakysanou smetanouJako první si udělej vývar z kořenové zeleniny a koření (bobkový list, pepř celý, nové koření, sůl). Zároveň si dej do vody vařit neoloupanou řepu.

  2. Až bude hotový vývar a řepa měkká, na oleji si osmaž najemno nakrájenou cibulku a přidej rajčatový protlak. Chvíli smaž a poté zalij passatou a vývarem. Do polévky vlož nakrájenou zeleninu (řepu, mrkev a celer z vývaru). Celou polévku rozmixuj do krémové konzistence.

  3. Podávej se zakysanou smetanou a čerstvým koprem.

    Dobrou chuť!Vegetariánský boršč se zakysanou smetanouVegetariánský boršč se zakysanou smetanou

Použité produkty v receptu

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
Japonský ramen: jednoduchá a rychlá polévka

Japonský ramen: jednoduchá a rychlá polévka

Krémová polévka z pečené zeleniny

Krémová polévka z pečené zeleniny

Batátový krém s kurkumou

Batátový krém s kurkumou

Krémová česnečka se smetanou

Krémová česnečka se smetanou

Krémová hrachová polévka ze zeleného hrášku

Krémová hrachová polévka ze zeleného hrášku

Krémová pórková polévka s bramborem

Krémová pórková polévka s bramborem

Gazpacho studená polévka

Gazpacho studená polévka

Mexická polévka s hovězím masem

Mexická polévka s hovězím masem

Pikantní polévka z červené čočky se zázvorem

Pikantní polévka z červené čočky se zázvorem

Dýňová polévka z pečené dýně se zázvorem

Dýňová polévka z pečené dýně se zázvorem

Kulajda s pošírovaným vejcem

Kulajda s pošírovaným vejcem

Hummus z červené řepy

Hummus z červené řepy

Fit cuketovo-mrkvové placky s česnekovým dipem

Fit cuketovo-mrkvové placky s česnekovým dipem

Kuřecí quesadilla s chedarem ve fajitas stylu

Kuřecí quesadilla s chedarem ve fajitas stylu

Domácí kuřecí nugetky v cornflakes

Domácí kuřecí nugetky v cornflakes