Vegetariánský boršč se zakysanou smetanou

Karolína Kramářová
Karolína Kramářová
60 min.
12 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Vegetariánský boršč se zakysanou smetanou

Boršč jak ho možná ještě neznáš! Tento pokrm je původem z Ukrajiny, kde se tradičně dělá s hovězím masem. My jsme se ale rozhodli tuto sytě červenou polévku ponechat ve vegetariánské verzi.

1 porce obsahuje 1 miska

  • 200 kcal
  • 21 g sacharidů
  • 11 g tuků
  • 5 g bílkovin

Na 4 porce

Na polévku:
Na dochucení:

Postup

  1. Vegetariánský boršč se zakysanou smetanouJako první si udělej vývar z kořenové zeleniny a koření (bobkový list, pepř celý, nové koření, sůl). Zároveň si dej do vody vařit neoloupanou řepu.

  2. Až bude hotový vývar a řepa měkká, na oleji si osmaž najemno nakrájenou cibulku a přidej rajčatový protlak. Chvíli smaž a poté zalij passatou a vývarem. Do polévky vlož nakrájenou zeleninu (řepu, mrkev a celer z vývaru). Celou polévku rozmixuj do krémové konzistence.

  3. Podávej se zakysanou smetanou a čerstvým koprem.

    Dobrou chuť!Vegetariánský boršč se zakysanou smetanouVegetariánský boršč se zakysanou smetanou

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
12 Líbí se mi Uložit recept