Vilgain Kakao nepražené BIO
Dotazy
9
zodpovězených dotazů
Mohu poprosit o testy na těžké kovy a množství flavonoidů?
Dobrý den, certifikát Vám zašleme na Vaši emailovou adresu. Přejeme hezký den.
Poprosím také o tuto informaci. Děkuji předem.
Barbora
před 2 měsíci
V popise produktu sa uvadza, ze kakao pochadza z Peru, no na obale je uvedene “Zem povodu:Ghana a Pobrezie Slonoviny”. Mozete mi to prosim objasnit?
V popisu produktu je uvedeno, že pochází z kontrolovaného ekologického zemědělství, ale na základě seznamu složek se již nejedná o bioprodukt. Mohl byste poskytnout informace o tom, zda je tento kakaový prášek organický nebo ne?
Dobrý den, je kakao testováno na těžké kovy?
Dobrý den, kakao je testováno na těžké kovy. Mějte se krásně 😍.
Denisa
před 2 lety
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak je možné, že naposledy zakoupené kakao chutná úplně jinak, než to co jsem si od vás kupovala dosud. Chutí mi připomíná zelený čaj, nebo něco podobného, ale vůbec ne to dobré kakao jako dosud.
Děkuji.
Adéla
před 2 lety
Můžu se jen zeptat, jak je možné, že je kakao se sníženým obsahem tuku i když je nepražené?
Dagmar
před 2 lety
Zdravím Adélo, záleží na preferenci zákazníka, co se týče kakaa, může se narazit na různou tučnost a také jistý rozdíl ve zpracování.
Tento prášek je vyráběný v Peru z nepražených kakaových bobů důkladným mletím po částečném odlisování kakaového másla (pressing do 40 C max - je známo, že tepelně neupravené kakao obsahuje více prospěšných látek než pražené.) a s obsahem tuku minimálně 10 %. Plnotučné obsahuje min 20 %. Všechny výrobky s nižší hodnotou se řadí právě do kategorie se sníženým obsahem tuku. Obsah tuku zásadně ovlivňuje chuťové vlastnosti kakaa. Tučnost kakaového prášku bude mít zásadní vliv tam, kde se ke kakau přidává jen minimum ingrediencí (např. nápoje), menší vliv tam, kde je kakao součástí komplexnější receptury.
Adéla
před 2 lety