Vilgain Kampotský pepř černý celý - pečlivě vybrané bobule kvalitního pepře s nádechem máty a eukalyptu
Vilgain Kampotský pepř patří mezi nejlepší pepře na světě. Pochází ze stejnojmenné oblasti poblíž Thajského zálivu, který je specifický dusným klima těžké hlinité půdy. Tato kombinace vytváří dokonalý základ pro výslednou kvalitu pepře. Pěstování se provádí tradičně ručně a bez použití umělých hnojiv a pesticidů.
Černý kampotský pepř se získává z plodů ještě zeleného pepře. Po sklizni se zrna suší na slunci a fermentační proces způsobí zčernání bobulí. Následuje pečlivý ruční výběr, aby zbyly jen ty nejkrásnější bobule.
Pro černou verzi kampotského pepře je charakteristická příjemná, mohutná kořenitost s nádechem máty a eukalyptu. Hodí se ke všem tmavým masům a silným, vydatným pokrmům.
Vilgain Kampotský pepř černý celý v bodech:
- ručně sbírané bobule kvalitního pepře
- pěstování bez umělých hnojiv a pesticidů
- ideální podmínky poblíž pobřeží Thajského zálivu
- příjemná, mohutná kořenitost s nádechem máty a eukalyptu
- ideální ke tmavým masům