Podzim, zima a spolu s tím nesmí chybět dobrá teplá polévka z dýně Hokkaidó, mrkve a brambor. Kdo ještě na místo klasické smetany nepoužil kokosové mléko, jakoby nebyl... Tak pojď do toho, chuťové pohárky nejenom veganů budou tančit! ✨
1 porce obsahuje
- 332,2 kcal
- 28 g sacharidů
- 22,2 g tuků
- 5,4 g bílkovin
Na 5 porcí
- 460 g dýně
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 335 g brambor
- 2 stroužky česneku
- 400 ml kokosového mléka
- 1 čajová lžička soli
- 1 čajová lžička kurkumy
- 1/2 čajové lžičky červené papriky
- 1,4 čajové lžičky pepře
- 850 ml vody
- 5 čajových lžiček Vilgain zeleninového vývaru
- 1 čajová lžička mletého kmínu
- pražená dýňová semínka
- listová petržel
- šťáva z citrónu
Postup
-
Nejprve si nakrájíme suroviny. Dýni na kostičky, cibuli nadrobno, mrkev stačí na větší kousky a česnek nasekat také nadrobno.
-
Na oleji opečeme cibuli, do toho po chvíli přidáme česnek, dýni, mrkev a brambory. Chvíli promícháme, zalijeme vodou a přidáme sůl a mletý kmín. Vaříme doměkka.
-
Po uvaření rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme kvalitní zeleninový vývar, koření a dobře promícháme. Chvíli poté, co se polévka vaří, nalijeme kokosové mléko.
-
Polévku s kokosovým mlékem ještě necháme přejít varem a můžeme podávat. Podle chuti pokapeme citrónem, posypeme solenými dýňovými semínky a čerstvou petrželkou.
-
Dobrou chuť!