Vilgain Pšeničná krupice celozrnná BIO – z celého pšeničného zrna, podporuje zdravé trávení, vhodná k vaření, pečení i zahušťování pokrmů
Vilgain Pšeničná krupice celozrnná BIO - nutričně bohatá krupice jako univerzální pomocník v kuchyni
Celozrnná krupice je obilný produkt z celého pšeničného zrna z ekologického zemědělství, který nabízí nespočet možností využití v kuchyni. Je bohatá na vlákninu a poslouží jako zdroj mikronutrientů.
Podpora zdravého trávení a hladiny cukru v krvi
Vysoký obsah vlákniny v celozrnné pšeničné krupici podporuje zdraví trávicího systému, pomáhá předcházet zácpě, podporuje pravidelnost vyprazdňování a pomáhá udržovat zdravou hladinu cukru v krvi [1].
Nutričně bohatší verze krupice
Díky mletí celého pšeničného zrna v BIO kvalitě obsahuje naše krupice více živin, vitaminů a minerálních látek, které jsou součástí obalu zrna.
Univerzální surovina v kuchyni
Celozrnnou pšeničnou krupici využiješ nejenom při pečení, skvělá je také pro zahušťování omáček a polévek nebo jen tak v podobě krupičné kaše s ovocem. Díky ní zvýšíš obsah vlákniny a v případě dezertů dosáhneš křehké textury těsta. Naopak omáčky menší množství krupice krásně zjemní a při přípravě nočků nebo knedlíku těsto hezky spojí.
Vilgain Pšeničná krupice celozrnná BIO v bodech:
- pšeničná krupice namletá z celých zrn
- oproti běžné pšeničné krupici nutričně bohatší
- v BIO kvalitě z ekologického zemědělství
- univerzální využítí při přípravě oblíbených jídel
- vysoký obsah vlákniny
- dlouhá trvanlivost
[1] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5310957/
100 g | 60 g | |
Energetická hodnota | 1603 kJ / 379 kcal | 962 kJ / 227 kcal |
Tuky | 1,8 g | 1,1 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,3 g | 0,2 g |
Sacharidy | 71,4 g | 42,8 g |
- z toho cukry | 0,6 g | 0,4 g |
Vláknina | 12 g | 7,2 g |
Bílkoviny | 13,3 g | 8 g |
Sůl | < 0,01 g | 0 g |
Ingredience
BIO Celozrnná pšeničná krupice 100 %.
Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu.
Doporučení výrobce
- 60 g krupice postupně vmíchejte do 400 ml horkého mléka nebo vody, vařte při míchání 4 - 5 minut.
- Pro vyšší stravitelnost a jemnou konzistenci namočte před vařením krupici do mléka/vody se špetkou soli a nechte přes noc v lednici.
Upozornění
- Potravina.
- Skladujte na suchém místě při teplotě do 25 °C.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Ič 29269555.