Celozrnná krupice je obilný produkt z celého pšeničného zrna z ekologického zemědělství, který nabízí nespočet možností využití v kuchyni. Je bohatá na vlákninu a poslouží jako zdroj mikronutrientů.
Vysoký obsah vlákniny v celozrnné pšeničné krupici podporuje zdraví trávicího systému, pomáhá předcházet zácpě, podporuje pravidelnost vyprazdňování a pomáhá udržovat zdravou hladinu cukru v krvi [1].
Díky mletí celého pšeničného zrna v BIO kvalitě obsahuje naše krupice více živin, vitaminů a minerálních látek, které jsou součástí obalu zrna.
Celozrnnou pšeničnou krupici využiješ nejenom při pečení, skvělá je také pro zahušťování omáček a polévek nebo jen tak v podobě krupičné kaše s ovocem. Díky ní zvýšíš obsah vlákniny a v případě dezertů dosáhneš křehké textury těsta. Naopak omáčky menší množství krupice krásně zjemní a při přípravě nočků nebo knedlíku těsto hezky spojí.
[1] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5310957/