Krupice, mléko, cukr a vejce. That's it. Na stole máte během chvilky fancy chutný dezert, který nezabere moc času ani práce a suroviny na něj doma určitě máte. A navíc je tahle dobrota výborná do skleničky s sebou.
1 porce obsahuje
- 397 kcal
- 59 g sacharidů
- 10 g tuků
- 18 g bílkovin
Na 4 porce
- 1 l mléka
- 100 g pšeničné celozrnné krupice
- 100 g třtinového cukru
- 10 g vanilkového cukru
- 4 vejce
- 1 lžíce Vilgain grass - fed ghee
- špetka soli
Postup
-
V hrnci přiveďte k varu mléko s vanilkovým cukrem a solí. Poté postupně přisypávejte krupici a za stálého míchání vařte asi 10 minut, nebo dokud nebude krupice měkká a mléko husté.
-
Odstavte hrnec z ohně a nechte krupicovou kaši mírně vychladnout. Mezitím oddělte žloutky od bílků a vyšlehejte bílky do tuhého sněhu.
-
Do krupicové kaše vmíchejte cukr a žloutky. Poté opatrně vmíchejte sníh z bílků, aby vznikla nadýchaná směs.
-
Vymažte zapékací mističky máslem a vysypte trochou krupice. Nalijte do nich krupicovou směs a urovnejte povrch. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 25 minut, nebo dokud nebude povrch zlatavý.
-
Vyndejte z trouby a nechte vychladnout. Podávejte posypané skořicí. Dobrou chuť!