Wolfberry Kokosová mouka BIO
Wolfberry kokosová mouka BIO - odtučněná bio mouka pro vegetariány, vegany i paleo příznivce
Wolfberry kokosová mouka je bez lepku, vhodná pro celiaky i paleo dietu. Díky vysokému obsahu bílkovin ji ocení i vegani a vegetariáni. Odtučněná v BIO kvalitě.
Wolfberry kokosová mouka se vyrábí z kokosové kopry, která se po vysušení a vylisování oleje rozemele na jemný prášek. Kokosová mouka je výjimečná tím, že obsahuje 39 % vlákniny a 19 % bílkovin. Je přirozeně bezlepková, takže je vhodná pro celiaky.
V některých receptech, například na palačinky, zákusky nebo vánoční cukroví, lze klasickou mouku úplně nahradit kokosovou moukou. Při přípravě takového těsta je vhodné přidat oproti původnímu receptu buď jedno vejce navíc, anebo xantanovou gumu. S xantanem se vám těsto bude méně drobit a bude lépe držet tvar. Navíc hotové výrobky zůstanou mnohem déle křehké, čerstvé a budou pomaleji vysychat.
Většina bezlepkových mouk je skoro bez chuti, kokosová mouka je však krásně voňavá a dodá naopak všem pokrmům zajímavý “šmrnc“. Přestože není nijak slazená, stačí použít méně sladidla než u běžné mouky, protože kokos má přirozeně nasládlou chuť. Kokosovou mouku můžete míchat se všemi druhy bezlepkových, ale i klasických mouk. Pokud ji přidáte do mléka nebo džusu, vznikne vám výborný nápoj plný bílkovin a vlákniny.
Wolfberry kokosová mouka v bodech:
- přirozeně nasládlá a voňavá
- vhodná jak do sladkých, tak i slaných receptů
- vhodná pro většinu diet i výživových směrů
Ingredience
Sušená odtučněná mletá kokosová dužina BIO 100%.
Kalorické tabulky
100 g | |
Energetická hodnota | 1499 kJ / 358 kcal |
Tuky | 16 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 8 g |
Sacharidy | 17 g |
- z toho cukry | 8 g |
Vláknina | 39 g |
Bílkoviny | 18 g |
Sůl | 0,14 g |
Doporučení výrobce:
Recept na paleo tilápii (4 porce):
- 2 až 3 lžíce kokosového oleje
- 3/4 šálku neslazených kokosových chipsů
- 1/2 šálku kokosové mouky
- mořskou sůl podle chuti
- 3 vejce
- 4 filé tilápie
Na pánvi si nechte rozpálit kokosový olej asi na 170°C. Mezitím na talíři smíchejte kokosové chipsy, kokosovou mouku a sůl. Do jiného talíře rozklepněte a rozšlehejte vejce. Filé z tilápie nejprve obalujte ve vejcích, poté v připravené kokosové směsi. Nechte opadat zbytek kokosu, který se nepřilepil na rybu, poté smažte filety na rozpáleném oleji z každé strany do zlatova asi 5 – 7 minut.
Upozornění:
- Výrobek obsahuje na 100 g max. 8 g vody.
- Produkt ekologického zemědělství v BIO kvalitě.
- Skladujte v suchu a temnu.