Bezlepkový borůvkový chlebíček, který vás svojí lehkostí vynese až do nebe

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová před 21 dny
3 minuty čtení
Bezlepkový borůvkový chlebíček, který vás svojí lehkostí vynese až do nebe
15

Stop suchým bábovkám! Tento přirozeně bezlepkový a nadpřirozeně šťavnatý borůvkový chlebíček vás v krku nepoškrabe. Navíc splňuje všechny předpoklady dokonalého dezertu - tak akorát sladký, nebesky vláčný, za málo kalorií hodně muziky. A ten lehoučký krém je lepší než kdejaká třešnička na dortu. 

Budeme potřebovat:

Na chlebíček:

Na krém:

Čas přípravy: 10 minut přípravy + 45 minut pečení

Rozměr formy: 36 cm x 12 cm

1567093898_a_3393.jpg

Postup:

  • Troubu předehřejeme na 180 °C.
  • V míse smícháme všechny suché ingredience - mandlovou mouku, proteinový prášek, xylitol, mák, citrónovou kůru a kypřící prášek. 
  • Zvlášť vyšleháme vejce, mléko, roztopený kokosový olej, jablečné pyré a citrónovou šťávu.
  • Tekutou směs přimícháme k suchým ingrediencím a vytvoříme těsto, do kterého nakonec přimícháme i borůvky (část si můžeme schovat na ozdobení).
  • Těsto přelijeme do chlebové formy vyložené pečícím papírem a dáme péct na zhruba 45 minut. Jestli je chlebíček upečený si můžeme ověřit pomocí starého dobrého testu se špejlí.
  • Mezi tím, co se chlebíček peče, připravíme si krém. Stačí jen společně vyšlehat všechny potřebné ingredience. Hotový krém dáme do lednice.
  • Po upečení necháme chlebíček vychladnout a ozdobíme jej krémem a zbylými borůvkami.
  • V ideálním případě necháme chutě na uzdě až do druhého dne. Chlebíček se přes noc uleží, přes noc nasákne vlhkost z krému a bude perfektně šťavnatý.

Dobrou chuť!

1567154538_a_3393.jpg
1567154556_a_3393.jpg
1567154565_a_3393.jpg

Z chlebíčku jsme udělali 15 porcí. Na jednu vychází:

  • 197 kcal 
  • 11 g sacharidů
  • 13 g tuku 
  • 11 g bílkovin
1567154582_a_3393.jpg
Byl ti článek užitečný?
Jo, super! Bohužel ne

Diskuze k článku