Stop suchým bábovkám! Tento přirozeně bezlepkový a nadpřirozeně šťavnatý borůvkový chlebíček vás v krku nepoškrabe. Navíc splňuje všechny předpoklady dokonalého dezertu – tak akorát sladký, nebesky vláčný, za málo kalorií hodně muziky. A ten lehoučký krém je lepší než kdejaká třešnička na dortu.
1 porce obsahuje
- 197 kcal
- 11 g sacharidů
- 13 g tuků
- 11 g bílkovin
Na 15 porcí
- 225 g mandlové mouky
- 50 g vanilkového proteinu
- 40 g xylitolu
- 50 g máku
- kůra z 1 citrónu
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 2 vejce
- 150 ml mléka
- 25 g kokosového oleje
- 90 g jablečného pyré
- 1 šťáva z citrónu
- 250 g borůvek
- 250 g tvarohu
- 250 g ricotty
- 1/2 šťáva z citrónu
- 10 g vanilkového proteinu
Postup
-
Troubu předehřejeme na 180 °C. -
V míse smícháme všechny suché ingredience - mandlovou mouku, proteinový prášek, xylitol, mák, citrónovou kůru a kypřící prášek.
-
Zvlášť vyšleháme vejce, mléko, roztopený kokosový olej, jablečné pyré a citrónovou šťávu.
-
Tekutou směs přimícháme k suchým ingrediencím a vytvoříme těsto, do kterého nakonec přimícháme i borůvky (část si můžeme schovat na ozdobení).
-
Těsto přelijeme do chlebové formy vyložené pečícím papírem a dáme péct na zhruba 45 minut. Jestli je chlebíček upečený, si můžeme ověřit pomocí starého dobrého testu se špejlí.
-
Mezi tím, co se chlebíček peče, připravíme si krém. Stačí jen společně vyšlehat všechny potřebné ingredience. Hotový krém dáme do lednice.
-
Po upečení necháme chlebíček vychladnout a ozdobíme jej krémem a zbylými borůvkami.
-
V ideálním případě necháme chutě na uzdě až do druhého dne. Chlebíček se přes noc uleží, přes noc nasákne vlhkost z krému a bude perfektně šťavnatý.