Bezlepkový borůvkovo-makový chlebíček s vanilkovým krémem

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
55 min. 10 min. přípravy, 45 min. pečení
38 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Bezlepkový borůvkovo-makový chlebíček s vanilkovým krémem

Stop suchým bábovkám! Tento přirozeně bezlepkový a nadpřirozeně šťavnatý borůvkový chlebíček vás v krku nepoškrabe. Navíc splňuje všechny předpoklady dokonalého dezertu – tak akorát sladký, nebesky vláčný, za málo kalorií hodně muziky. A ten lehoučký krém je lepší než kdejaká třešnička na dortu. 

1 porce obsahuje 1 kus chlebíčku

  • 197 kcal
  • 11 g sacharidů
  • 13 g tuků
  • 11 g bílkovin

Na 15 porcí

Na chlebíček
Na krém

Postup

  1. Bezlepkový borůvkovo-makový chlebíček s vanilkovým krémemTroubu předehřejeme na 180 °C.

  2. V míse smícháme všechny suché ingredience - mandlovou mouku, proteinový prášek, xylitol, mák, citrónovou kůru a kypřící prášek. 

  3. Zvlášť vyšleháme vejce, mléko, roztopený kokosový olej, jablečné pyré a citrónovou šťávu.

  4. Tekutou směs přimícháme k suchým ingrediencím a vytvoříme těsto, do kterého nakonec přimícháme i borůvky (část si můžeme schovat na ozdobení).

  5. Těsto přelijeme do chlebové formy vyložené pečícím papírem a dáme péct na zhruba 45 minut. Jestli je chlebíček upečený, si můžeme ověřit pomocí starého dobrého testu se špejlí.

  6. Mezi tím, co se chlebíček peče, připravíme si krém. Stačí jen společně vyšlehat všechny potřebné ingredience. Hotový krém dáme do lednice.

  7. Po upečení necháme chlebíček vychladnout a ozdobíme jej krémem a zbylými borůvkami.Bezlepkový borůvkovo-makový chlebíček s vanilkovým krémem

  8. V ideálním případě necháme chutě na uzdě až do druhého dne. Chlebíček se přes noc uleží, přes noc nasákne vlhkost z krému a bude perfektně šťavnatý.Bezlepkový borůvkovo-makový chlebíček s vanilkovým krémem

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
38 Líbí se mi Uložit recept