Bramboračka z čerstvých hub

35 min.
Komentáře
Bramboračka z čerstvých hub
ilustrační foto, zdroj: www.receptarium.cz

Tak jak? Rostou? 

Jestli od houbařů v lese uslyšíte, že jo, tak utíkejte pro košíky a zpátky do lesa sbírat! Houby se vám totiž nebudou hodit jen čerstvé, ale jak rádi za ně budete v zimě, kdy je vyndáte ze sklenice usušené. Obě varianty jsou totiž dokonalým prkvek každé pořádné bramboračky, které dají ten správná říz. No a protože tahle česká klasika je oblíbená i u nás, rozhodli jsme se, že vám ukážeme zaručený recept. Tak pojďme na to!

Nákup použitých surovin pro recept

1 porce obsahuje

  • 233 kcal
  • 33 g sacharidů
  • 4,5 g tuků
  • 13,3 g bílkovin

Na 3 porce

Postup

  1. Očistěte čerstvé houby (hříbky nebo lišky, my zvolili hříbky) a nakrájejte je na tenké plátky.

  2. Brambory, mrkev a petržel oloupejte a nakrájejte na malé kousky. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno.

  3. Na sádle nebo oleji orestujte cibuli dozlatova. Přidejte houby a restujte, dokud nepustí šťávu.

  4. Přidejte nakrájenou mrkev, petržel a brambory. Vše důkladně promíchejte.

  5. Přidejte mouku, promíchejte a krátce orestujte.

  6. Přilijte vodu, přidejte majoránku, sůl a pepř. Vše přiveďte k varu a vařte na mírném ohni asi 20 minut, dokud nejsou brambory měkké.

  7. Během posledních 5 minut vaření přidejte prolisovaný česnek.

  8. Vařte ještě chvíli, dokud polévka mírně nezhoustne. Poté ochutnejte a případně dosolte nebo okořeňte. Podávejte s čerstvým chlebem, tak dobrou chuť!

Použité produkty v receptu

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
Japonský ramen: jednoduchá a rychlá polévka

Japonský ramen: jednoduchá a rychlá polévka

Fazolová polévka z červených fazolí

Fazolová polévka z červených fazolí

Patatas bravas: španělské pečené brambory

Patatas bravas: španělské pečené brambory

Italská cuketová polévka

Italská cuketová polévka

Italská polévka minestrone

Italská polévka minestrone

Japonská miso polévka s tofu

Japonská miso polévka s tofu

Marocká cizrnová polévka Harira

Marocká cizrnová polévka Harira

Krémová pórková polévka s bramborem

Krémová pórková polévka s bramborem

Krémová hrachová polévka ze zeleného hrášku

Krémová hrachová polévka ze zeleného hrášku

Gazpacho studená polévka

Gazpacho studená polévka

Mexická polévka s hovězím masem

Mexická polévka s hovězím masem

Rajčatová polévka s batáty

Rajčatová polévka s batáty

Tom Kha Gai: thajská kokosová polévka

Tom Kha Gai: thajská kokosová polévka

Pikantní polévka z červené čočky se zázvorem

Pikantní polévka z červené čočky se zázvorem

Dýňová polévka z pečené dýně se zázvorem

Dýňová polévka z pečené dýně se zázvorem