Články
Sekce
- Zdraví (34)
- Výživa (29) Reset Výživa
- Trénink (23)
- Hubnutí (5)
- Nabírání svalů (3)
Téma
- Příprava jídla (20) Reset Příprava jídla
- Regenerace (9) Reset Regenerace
- Běhání (1)
- Diety (49)
- Doplňky stravy (54)
- Láska a sex (1)
- Mýty ve stravování (14)
- Posilování (2)
![Je sůl jed moderní společnosti? Pravda o soli a jak si vybrat tu správnou](https://cdn.vilgain.com/image/article-cover/preview-desktop/je-sul-jed-moderni-spolecnosti-pravda-o-soli-a-jak-si-vybrat-tu-spravnou.jpeg?v=1586540878)
Je sůl jed moderní společnosti? Pravda o soli a jak si vybrat tu správnou
Celá problematika nestojí na tom, kolik soli bychom měli požít, ale jaký obsah sodíku bychom měli mít v těle. Pro představu – 1 g soli se rovná 394 mg sodíku. V ČR je dávka přijímané soli však 3–4krát větší. Pokud chceme omezit příjem sodíku, musíme se zaměřit na to, jakou sůl kupujeme.
![3 + 1 bonusový způsob, jak si připravit dokonalé batátové hranolky](https://cdn.vilgain.com/image/article-cover/preview-desktop/3-1-bonusovy-zpusob-jak-si-pripravit-dokonale-batatove-hranolky.jpeg?v=1586539774)
3 + 1 bonusový způsob, jak si připravit dokonalé batátové hranolky
Batáty neboli sladké brambory k nám doputovaly původně z Ameriky. Mají lehce nasládlou chuť, a proto se hodí i k sladším pokrmům. Nejčastěji však slouží jako příloha nebo jako zdravé zobání v podobě hranolek a chipsů. Pojďme se podívat na čtyři nejlahodnější způsoby, jak si je můžete připravit.
![Fitness vaření z luštěnin (I.)](https://cdn.vilgain.com/image/article-cover/preview-desktop/fitness-vareni-z-lustenin-i.jpeg?v=1586540409)
Fitness vaření z luštěnin (I.)
Simona Cahlová si pro vás připravila několik velmi zajímavých receptů z luštěnin, jak by také ne, na svém webu stacipochopit.cz a své fanpage propaguje zdravý životní styl ve formě vegetariánství. Jak se tedy dá vařit zdravě, chutně a přitom fitness?
![Aminokyseliny: L-Glutamin](https://cdn.vilgain.com/image/article-cover/preview-desktop/aminokyseliny-l-glutamin.jpeg?v=1586540125)
Aminokyseliny: L-Glutamin
V dalším pokračování seriálu článků o aminokyselinách se podíváme na aminokyselinu L-Glutamin. Jednu z nejhojněji zastoupených aminokyselin v naší svalové tkáni. Je také jednou z velmi často užívaných aminokyselin v období hubnutí, nebo při rýsovacích diet