Sehnat fakt dobrou bulku na domácí burger může být občas trochu těžký. A přitom stačí pár surovin, volné odpoledne a trouba a máš doma nadýchané, voňavé bulky, které nabušený domácí burger pozvednou na ještě vyšší level. Mají jemně máslovou chuť, měkký střed a krásně zlatavou kůrku. Navíc víš, co jíš a už si nemusíš svůj vymazlený burger kazit pečivem z plastu. 🍔
1 porce obsahuje
- 538 kcal
- 86 g sacharidů
- 16 g tuků
- 9,5 g bílkovin
Na 9 porcí
- 500 g hladké mouky
- 2 vejce
- 125 ml Vilgain grass - fed ghee
- 1 čajová lžička soli
- 250 g mléka
- 40 g cukru krupice
- 42 g droždí
- černý sezam
- sezam
- mák
- vejce
Postup
-
Založ si kvásek smíchání vlažného mléka, cukru a čerstvého droždí.
-
Až ti kvásek vzejde, smíchej ho s hladkou moukou, vejcem, roztopeným ghee a soli. Uhněť těsto a nech hodinu v teple kynout.
-
Až těsto vykyne, vytvaruj z něj cca 9 bulet. Ty dej na plech vyložený pečicím papírem, potři rozšlehaným vajíčkem a posyp sezamem či mákem dle chuti.
-
Troubu si předehřej na 200 °C, šoupni do ní bulky a peč cca 15 minut dozlatova.
-
No a pak je jen nechej vychladnout a naplň svojí oblíbenou burgerovou variantou. Tak dobrou chuť!




