Miluješ pečivo, ale chceš si péct vlastní, které bude navíc plné bílkovin? Tak co zkusit tyhle proteinové bagely 🥯 z řeckého jogurtu, které máš ready raz dva, zvládneš je i bez větších zkušeností a naplnit je můžeš vždycky podle sebe!
Naslano i nasladko, zapečené, jako příloha k polévce nebo jako super svačina na cesty i do školy nebo do práce. Tak jak, vyzkoušíš taky? 🤩
1 porce obsahuje
- 133 kcal
- 17,8 g sacharidů
- 3 g tuků
- 7,3 g bílkovin
Na 6 porcí
- 150 g celozrnné špaldové mouky
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 1/2 čajové lžičky himalájské soli
- 140 g řeckého jogurtu
- 1 vejce
- 2 lžíce vody
- 2 lžíce semínek
- 1 vejce
- vločková sůl
Postup
-
V míse smíchej mouku, prášek do pečiva, sůl, řecký jogurt, vejce a vše spolu důkladně promíchej. Pokud bude potřeba, přidej trochu vody.
-
Z těsta vytvoř bochníčky s dírou uprostřed. Aby se ti s těstem dobře pracovalo, zkus si namočit ruce v čisté vodě a pracovat s mokrýma rukama, těsto se ti nebude tolik lepit.
-
Bagely potři vyšlehaným vajíčkem a posyp solí a libovolnými semínky - doporučujeme mák, sůl nebo sezamová semínka.
-
Bagely dej péct na 180 °C na 35 - 40 minut dozlatova.
-
A je to! Pak už jen nech vychladnout a podávej s tím, co máš nejraději. My tentokrát zkusili cream cheese, uzeného lososa a baby špenát a musíme říct: TOP STROP! 🤤