Ideální jídlo, které při těchto chladných dnech zahřeje. Tato polévka je navíc plná výrazných chutí a navrchu si vychutnáš křupavou bagetku s roztékajícím se sýrem.
Tak pojďme na to!
1 porce obsahuje
- 389 kcal
- 32 g sacharidů
- 19 g tuků
- 17 g bílkovin
Na 4 porce
- 3 cibule
- 50 g Vilgain grass - fed ghee
- 2 lžíce Vilgain bujónu
- 1 l vody
- 150 ml bílého vína
- sůl
- pepř
- bobkový list
- rozmarýn
- tymián
- 1 celozrná bageta
- 30 g tvrdého sýra
Postup
-
Nejdříve si připrav cibulový základ. -
Všechnu cibuli oloupej a nakrájej na tenké proužky. V rendlíku si rozehřej přepuštěné máslo. Cibuli hoď do rendlíku, přiklop pokličkou a na mírném plameni restuj. Celý proces ti zabere min. 40 minut, ale opravdu se to vyplatí.
Průběžně nezapomeň míchat.
-
Až bude cibule zredukovaná tak na 1/2 a chytne hnědou barvu, přidej 1 lžíci hovězího bujónu a podlij vývarem či vodou.
Přilij také bílé víno, přihoď svázané větvičky bylinek (rozmarýn, tymián, bobkový list) a přisyp sůl a mletý pepř. Přiveď k varu, aby se všechny chutě uvolnily a vyvařil se alkohol.
-
Hotovou polévku servíruj samotnou a nebo ji ještě vylepši zapečenou bagetkou.
Jednu porci polévky nalij do malého rendlíčku či misky, která může do trouby. Navrch polož plátky bagety, posyp nastrouhaným sýrem a dej zapéct.
-
Pak už jen vychutnávej tu smršť intenzivních chutí!