Máš chuť na smažák v housce z okýnka za rohem? Ok, chápeme. Je to klasika. Co si ale tuhle klasiku připravit doma z fresh surovin s jasným původem a bez tuny přepáleného oleje z fritézy? 😏
Kvalitní eidam, šunka, křupavý bezlepkový trojobal a k tomu lehký jogurtový dresink s dijonskou hořčicí a s domácím coleslawem. Stačí pár minut v horkovzdušce a máš na talíři vyvážený comfort food, který ti nabídne 41 g bílkovin a chuť, na kterou nebudeš čekat jenom stánku na fesťáku.
1 porce obsahuje
- 582 kcal
- 43 g sacharidů
- 26 g tuků
- 41 g bílkovin
Na 1 porci
- 1 bulka
- 4 plátky 30% Eidamu
- 2 plátky vysokoprocentní šunky
- 3 lžíce hladké mouky
- vejce
- 3 lžíce panko strouhanky
- 12 g řeckého jogurtu
- 10 g majonézy
- čajová lžička dijonské hořčice
- špetka soli
- špetka pepře
- špetka sušené cibule
- špetka sušeného česneku
- 500 g bílého zelí
- 100 g červeného zelí
- 2 mrkve
- 2 jarní cibulky
- 3 lžíce řeckého jogurtu
- 1 lžíce zakysané smetany
- 1 čajová lžička majonézy
- 2 čajové lžičky plnotučné hořčice
- 1 čajová lžička dijonské hořčice
- sůl
- pepř
- 10 g čekankového sirupu
- hlávkový salát
- 2 plátky rajčat
Postup
-
Mezi 2 plátky šunky dej 4 plátky sýru (nebo si ukroj kus z bločku) a vše obal v trojobalu - mouka, vajíčko a panko strouhanka, díky které bude smažák krásně křupavý. Dej na chvíli do mrazáku, aby se ti s tím poté lépe pracovalo a sýr hned nevytekl.
-
Dej do airfryeru na 200 °C na 10 minut.
-
Mezitím si připrav dresing: smíchej všechny suroviny a dochuť dle tvých preferencí.
-
Super bude taky domácí coleslaw, my ho na smažák 1 lžíci přidali a moc doporučujeme. Stačí si jen nastrouhat všechnu zeleninu ze seznamu surovin, smíchat a dochutit.
-
Potom si už jenom nakrájej zeleninu, vše naskládej do bulky a podávej!