Co zkusit obměnu klasického řízku? Tuhle japonskou verzi stojí za to vyzkoušet. Na povrchu krásně křupavé kuře, uvnitř dokonale šťavnaté, s intenzivní nasládlou omáčkou a nasekaným zelím... Mňam! A k tomu všemu ve fit verzi z horkovzdušné fritézy.
1 porce obsahuje
- 494 kcal
- 65 g sacharidů
- 7 g tuků
- 40 g bílkovin
Na 1 porci
- 4 kuřecí prsa
- 100 g hladké mouky
- 2 vejce
- 200 g panko strouhanky
- sůl
- pepř
- 80 ml kečupu s nižším obsahem cukru
- 60 ml worcester omáčky
- 45 ml lupinové amino omáčky
- 15 g třtinového cukru
- 10 g dijonské hořčice
- 5 g sušeného česneku
- 200 čínských zelí
Postup
-
Kuřecí prsa lehce naklepejte klepáčkem na maso, aby měla stejnou tloušťku po celé délce. Osolte a opepřete z obou stran.
-
Připravte si tři misky: do první dáte mouku, do druhé rozšlehaná vejce a do třetí panko strouhanku. (Nebo klasickou z pečiva. Díky panko strouhance bude ale kuře více křehké a křupavé.)
-
Kuřecí prsa obalte postupně v mouce, pak ve vejcích a nakonec ve strouhance. Ujistěte se, že jsou řízky rovnoměrně pokryté vrstvou trojobalu.
-
Dejte do horkovzdušné fritézy rozehřáté na 200 °C asi na 10‑15 minut - dokud kuře nebude hezky křupavé a propečené.
-
Mezitím si připravte Tonkatsu omáčku. Všechny ingredience pečlivě promíchejte.
-
Řízky podávejte nakrájené na proužky společně s nakrájeným čerstvým zelím a Tonkatsu omáčkou. Případně můžete přidat také uvařenou jasmínovou rýži.