Máš chuť na něco jiného než dosud? Co takhle udělat si domácí křupavé skořicové cereálie z toasťáku? Je to velmi jednoduché a docela rychlé. Pak už jen zaliješ mlékem a můžeš snídat nebo si je dát jako snack.
1 porce obsahuje
- 364 kcal
- 63,4 g sacharidů
- 5,6 g tuků
- 11,4 g bílkovin
Na 3 porce
- 50 ml vody
- 65 g medu
- 1,5 lžíce skořice
- 9 plátků Vilgain sandwich bread
Postup
-
Jako první si připravíme náplň tak, že smícháme vodu s medem a skořicí. Potom rozválíme toastový chléb a po lžících na každý natřeme skořicovou směs.
-
Směs natřeme na celý toast až po okraj. Tam, kde jej budeme slepovat, necháme čisté místo. Na daný kraj dáme dostatečné množství medu a pomačkáme, aby to dobře drželo.
-
Takto připravený toast nakrájíme opatrně na kolečka. Pokud se nám některá náhodou rozlepí, tak je ještě popřitlačujeme. Vložíme do horkovzdušné fritézy nebo trouby a pečeme na 180 ° C 5‑10 minut, záleží, jak je chceme mít upečené a křupavé.
-
Cereálie vložíme do misky, zalijeme mlékem a polijeme medem.
(Malý tip: Tyto cereálie je nejlepší jíst ihned po přípravě, druhý den už ztratí svou křupavost.)
Dobrou chuť. :)