Chcete si připravit domácí snack na oslavu nebo jen tak k filmu? Co zkusit tyhle ultra jednoduché italské slané tyčky, které můžete připravit na několik způsobů podle toho, jak je zrovna okořeníte! Jsou dokonale křupavé, křehké a navíc vždy z kvalitních surovin s jasným původem. ✅
1 porce obsahuje
- 119 kcal
- 20 g sacharidů
- 3 g tuků
- 3 g bílkovin
Na 20 porcí
- 500 g hladké mouky
- 15 g soli
- 5 g sušeného droždí
- 300 ml vody
- 50 ml olivového oleje
- 1 čajová lžička třtinového cukru
- vločková sůl
- sezam
Postup
-
Příprava kvásku: V malé misce smíchejte droždí s vlažnou vodou a lžičkou cukru. Nechte stát asi 10 minut, dokud se nevytvoří pěna.
-
Ve velké míse smíchejte mouku se solí. Přidejte kvásek a olivový olej. Vše důkladně promíchejte a zpracujte do hladkého těsta.
-
Těsto přeneste na lehce pomoučený vál a hněťte asi 10 minut, dokud není elastické a hladké. Vraťte těsto do mísy, zakryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě přibližně 1 hodinu, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
-
Po vykynutí těsto rozdělte na menší kousky. Každý kousek rukama vyválejte na tenkou tyčinku, dlouhou přibližně 20‑25 cm. Položte tyčinky na plech vyložený pečicím papírem.
-
Pokud chcete, můžete tyčinky posypat hrubou solí nebo sezamovými semínky.
-
Nechte tyčinky na plechu kynout dalších 15‑20 minut, zatímco předehříváte troubu na 200 °C.
-
Tyčinky pečte v předehřáté troubě asi 15‑20 minut, dokud nejsou zlatavé a křupavé.
-
Po upečení nechte tyčinky vychladnout na mřížce. Poté je můžete podávat.