Potřebujete rychle dobít energii? Pak před každým výkonem sáhněte po jahodových truffles v čokoládě, které vám vydrží několik dní v lednici (pokud je tedy nesníte během prvního dne). Navíc se taky skvěle hodí jako valentýnský zákusek nebo dárek někomu blízkému.
1 porce obsahuje
- 108 kcal
- 6,4 g sacharidů
- 8,2 g tuků
- 1,7 g bílkovin
Na 14 truffles
- 20 g lyofilizovaných jahod
- 80 g kokosu
- 60 g mandlové mouky
- 2 lžíce medu
- 1 čajová lžička kokosového oleje
- 50 g čokopeciček z mléčné čokolády
- 1 čajová lžička kokosového oleje
Postup
-
Připravíme si mixér, do kterého vložíme lyofilizované jahody, strouhaný kokos, mandlovou mouku, med a lžičku kokosového oleje a vše umixujeme v hladkou hmotu. -
Z těsta uválíme kuličky, které dáme alespoň na 10 minut ztuhnout do mrazáku.
-
Mezitím si ve vodní lázni necháme roztéct čokoládu s kokosovým olejem.
-
Kuličky vyndáme z mrazáku a postupně je obalujeme v rozteklé čokoládě.
-
Truffles můžeme posypat prachem z lyofilizovaných jahod a kokosem.
-
Uchováváme v lednici maximálně týden. Tak dobrou chuť!