Není nad to mít v lednici jednohubku, která ukojí chutě na sladké a má spoustu živin. Třeba tyhle mrkvové cake pops se základem z ovesných vloček, které tvému tělu navíc dodají pořádně vlákniny! 🥕
Vyzkoušíš tenhle easy sladký snack taky? Nezapomeň s námi tvůj výsledek sdílet na Instagramu s označením @vilgainrecepty! 📸
1 porce obsahuje
- 139 kcal
- 11 g sacharidů
- 10 g tuků
- 3 g bílkovin
Na 12 porcí
- 80 g ovesných jumbo vloček
- 1 mrkev
- 40 g datlí
- 40 g vlašských ořechů
- 1 čajová lžička chia semínek
- 1 špetka skořice
- 1 špetka Vilgain sušeného zázvoru
- 100 g kešu ořechů
- 40 g kokosového oleje
- 20 g javorového sirupu
- 20 g vody
Postup
-
Do mixéru hoď ovesné vločky, na hrubo nastrouhanou mrkev, datle, vlašské ořechy, chia semínka a koření. -
Vše rozmixuj. Mělo by ti vzniknout těsto tužší konzistence.
-
Namoč si ruce a z těsta tvaruj kuličky, které dávej na tác. Kuličky dej na 30 minut do mrazáku.
Mezitím si dej namáčet kešu ořechy.
-
Posledním bodem je poleva. Namočené ořechy slij a hoď do výkonného mixéru. Přidej k nim roztopený kokosový olej, javorový sirup a kapku vlažné vody. Rozmixuj do hladké konzistence.
Poté vezmi kuličky, které v připravené polevě obal. Posypej nastrouhanou mrkví, nasekanými ořechy a dej do mrazáku minimálně na 30 min. Ale raději déle než méně.
-
No a pak už jenom vychutnávej!