Zdravých svačinek není nikdy dost, a tak jsme se rozhodli upgradovat oblíbené mlsání. Inspirací se nám staly populární tvarohové tyčinky z Lidlu, které jsou však poměrně energeticky výživné. Ubrali jsme kalorie a tuky a přihodili ještě pár bílkovin navíc. Vznikl chutný snack se svěžími malinami a křupavou čokoládou, ke kterému se budete neustále vracet. No přesvědčte se sami!
1 porce obsahuje
- 120 kcal
- 5,6 g sacharidů
- 7,7 g tuků
- 6,9 g bílkovin
Na 12 porcí
- 500 g polotučného tvarohu
- 1 balení želatiny
- 40 g práškového sladidla
- 30 g moučkového cukru
- 2 lžíce lyofilizovaných malin
- 100 g hořké čokolády
- 2 čajové lžičky kokosového oleje
- 20 g vanilkového proteinu
Postup
-
Jako první si připravíme želatinu podle návodu. V misce si smícháme tvaroh se sladidlem, proteinem a cukrem. Cukr můžeme klidně úplně vynechat a nahradit sladidlem.
-
Do směsi vmícháme želatinovou směs. Pokud se nám vytvoří hrudky, nevadí. Můžeme je rozmixovat tyčovým mixérem.
-
Připravíme si menší plech o velikosti, která se vám vleze do mrazáku, plně stačí 20x20 cm. Vysteleme ho pečícím papírem a na dno nadrobíme lyofilizované maliny, které přikryjeme tvarohovým krémem. Směs dáme ztuhnout na půl hodiny do mrazáku.
-
Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu se dvěma lžičkami kokosového oleje a vytáhneme si ztuhlou směs, kterou nakrájíme na tyčinky.Tyčinky si dáme na nerezovou mřížku, pod kterou vložíme plech, polijeme je čokoládou a necháme zatuhnout.
Druhou možností je tyčinky napíchnout na špejli a v čokoládě je namáčet.
-
Tyčinky skladujeme v ledničce a ideálně sníme do dvou dnů. Dají se i zamrazit. V takovém případě je před konzumací necháme hodinu rozmrazit při pokojové teplotě.
-
Tak dobrou chuť!