Hledáte inspiraci na rychlou sváču do školy nebo do práce, kterou si připravíte dopředu, a pak jen přihodíte do tašky a jdete? Pak zkuste tyhle tyčinky se štědrou dávkou proteinu, které vás zasytí a nemusíte se zaplácnout nějakou nezdravou sušenkou plnou umělých aditiv.
1 porce obsahuje
- 206 kcal
- 27 g sacharidů
- 7 g tuků
- 9 g bílkovin
Na 9 porcí
- 200 g datlí
- 60 g Vilgain proteinu - čokoláda a lískový oříšek
- 30 g ovesných vloček
- 75 g Ube Mochi ořechového másla
- 75 g čekankového sirupu
- 10 g lyofilizovaných lesních borůvek
- 10 g lyofilizovaných malin
- 60 g vody
Postup
-
Dopředu si připravíme datlovou pastu. Datle smícháme s vodou a umixujeme v hladkou směs. Pokud chcete ušetřit čas, můžete použít již hotovou pastu.
-
Jdeme na základ. Do misky si dáme naši datlovou pastu, čekankový sirup a oříškové máslo.
-
Směs dáme na 20 sekund do mikrovlnky, aby se s ní lépe pracovalo. Následně přidáme zbytek surovin na základ (protein, vločky umixované na mouku a rozdrobené lyofilizované ovoce).
-
Směs mícháme do té doby, dokud se všechny ingredience nespojí a nevytvoří nelepivé “těsto”.
-
Do formy o velikosti 16x16 cm dáme pečící papír a těsto prsty rovnoměrně rozprostřeme.
-
Na polevu si rozpustíme ve vodní lázni bílou čokoládu. ⅔ nalijeme na základ a uhladíme. Zbylou čokoládu rozdělíme a do 1/2 dáme na prach rozmixované lyofilizované maliny a do 2/2 na prach rozmixované lyofilizované borůvky.
-
Obarvenou čokoládu nakapeme na bílou, špejlí můžeme vytvořit barevnou mozaiku a nakonec lehce posypeme podrceným lyo ovocem.
-
Proteinové kostky necháme aspoň 30 minut v ledničce ztuhnout. Aby se čokoláda při krájení nelámala, namočíme nůž do horké vody a je hotovo.
-
Skladujeme v lednici maximálně 5 dní, tak dobrou chuť!