Co takhle si pochutnat na křupavém květáku se sýrem a čočkou? Zelenina s luštěninou je úžasná volba ať už na oběd, nebo na večeři. Klidně si ho můžete vychutnat i samotný nebo s bramborami. Lehké jídlo, které je na léto ideální, máte na stole raz dva, tak se na to s námi pojďte rovnou vrhnout! :)
1 porce obsahuje
- 585,5 kcal
- 33,5 g sacharidů
- 36,7 g tuků
- 26,9 g bílkovin
Na 2 porce
- 1 květák
- 7 lžic olivového oleje
- 70 g 30% Eidamu
- 1 čajová lžička himalájské soli
- 1/2 čajové lžičky papriky mleté – uzené
- 1/2 čajové lžičky pepře
- 1 čajová lžička sušené cibule
- 1 čajová lžička sušeného česneku
- 1 balení Vilgain R2E hnědé čočky
Postup
-
Květák překrojíme vodorovně na polovinu a pak ještě obě poloviny na polovičku (taky vodorovně). Plátky poklademe na pečící papír. -
V misce si smícháme olivový olej a koření spolu s trochou nastrouhaného sýra a dobře promícháme. Potřeme květák z vrchu i zespodu.
-
Pečeme na 200 °C 30 minut, poté vyjmeme z trouby, posypeme ještě zbylým sýrem a dáme zapéct na dalších 5‑10 minut. Záleží na tom, jak ho chceme mít zapečený. A podáváme, tak dobrou chuť!