Cheesecakes milujeme asi všichni, co je ale mnohem větším hitem letošního léta a podzimu? Pistácie všude a ve všem! Ani v tomhle receptu nemůžou chybět, a tak jsme se rozhodli spojit dokonalé chutě a struktury do jednoho nadupaného dortíku, který skvělé doplní naše novinka - Vilgain pistáciové máslo!
1 porce obsahuje
- 453 kcal
- 34 g sacharidů
- 29 g tuků
- 11 g bílkovin
Na 12 porcí
- 200 g Vilgain špaldových sušenek
- 100 g Vilgain grass - fed ghee
- 600 g měkkého tvarohu
- 150 třtinových cukrů
- 200 g bílé čokolády
- 200 g zakysané smetany
- 3 vejce
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 100 g pistácií
Postup
-
Začni korpusem - sušenky rozdrť a roztop si ghee nebo klasické máslo (to necháme na tobě, ghee má ale skvělou plnou chuť).
-
Ze sušenek a roztopeného ghee vytvoř kompaktní směs a tu utlač na dno dortové formy (o průměru 23 cm).
-
Korpus zapeč ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 10 minut a nech vychladnout.
-
Mezitím vyšlehej tvaroh s cukrem do hladké směsi, přidej rozpuštěnou bílou čokoládu a zakysanou smetanu a pořádně promíchej.
-
Postupně přidávej po jednom připravená vajíčka a každé do směsi důkladně vmíchej.
-
Nakonec do krému přidej také nasekané pistácie a vanilkový extrakt.
-
Krém nalij na předpečený korpus, uhlaď vršek a s formou párkrát bouchni o linku tak, aby se z krému dostaly veškeré vzduchové bublinky a cheesecake nepopraskal.
-
Peč při 160 °C přibližně 50‑60 minut, dokud není cheesecake po okrajích pevný, ale ve středu stále lehce tekutý.
-
Po upečení nech pořádně vychladnout a pak dozdob pistáciovým krémem a pocákej roztopenou bílou čokoládou. Pokud už se ti ale čokoláda nechce zahřívat, skvěle poslouží také nastrouhané hoblinky nasypané do okrajů dortu.
-
Tak dobrou chuť!