Vilgain Micellar Casein Protein ⁠–⁠ pomalu vstřebatelný protein, hutná krémová konzistence, bez umělých aromat a sladidel

Vilgain Micellar Casein Protein ⁠–⁠ pomalu vstřebatelný protein, hutná krémová konzistence, bez umělých aromat a sladidel

Postupně-se uvolňující protein
100% přírodního původu

Chceš rozšířit svůj repertoár o proteinovou směs, která tě zasytí ještě déle než klasická syrovátka a bude tvé svaly zásobovat postupně po delší dobu?
Vilgain Micellar Casein zajistí nejen to, ale zároveň nabídne hutnou mléčnou konzistenci vyváženou chuť, slazenou pouze přírodními steviol‑glykosidy.

Ideální nápoj před spaním pro podporu regenerace a metabolismu

Jedna dávka kaseinu před spaním podpoří antikatabolické procesy v těle, zabraňuje svalové atrofii při nedostatečném příjmu bílkovin a postará se o komplexní regeneraci tkání.
Mezinárodní společnost pro sportovní výživu - ISSN, kasein doporučuje jako to nejlepší, co si dát před spánkem pro podporu budování svalů a zvýšení metabolismu bez nabírání tukové hmoty [1].

Kasein zásobuje tělo bílkovinami déle než syrovátka

I když syrovátka i kasein pochází z mléka, je mezi nimi jeden zásadní rozdíl: Kasein má oproti syrovátce výrazně pomalejší vstřebávání a aminokyseliny uvolňuje do organismu postupně a po delší dobu. Účinek kaseinu výrazně přetrvává ještě hodiny poté co je primární účinek syrovátky dávno pryč.

TOP využitelnost
pro tvé tělo

Micelární kasein má mezi proteiny jednu z nejlepších biodostupností bílkovin. Podle některých zdrojů [2] dokonce vyšší než hovězí maso. Díky tomu se téměř všechny aminokyseliny bez problémů dostanou ke tkáním a jsou připraveny k využití organismem.

Kvalita bílkovin (DIAAS*) %

Micelární kasein

118

Hovězí maso

110

Sójový proteinový izolát

84

*Nejaktuálnější ukazatel kvality bílkovin na základě obsahu esenciálních aminokyselin a proteinové stravitelnosti. Bílkoviny s DIAAS >75 % jsou hodnocené jako kvalitní, >100 % jde dle FAO o excelentní zdroje bílkovin.

Šetrná výroba za nízkých teplot

Základní surovina pochází od evropských farmářů, kteří nám dodávají mléko vysoké kvality od krav žijících v dobrých životních podmínkách. Protein zpracováváme důkladnými technologickými postupy a každou várku kontrolujeme. Tak zajistíme, že se k tobě dostane jen to nejlepší.

1. Ultrafiltrace Z koncentrátu se odstraní větší molekuly tuku, laktózy a minerálních látek.

2. Koncentrace
Ve vyfiltrované směsi se za působení tlaku zvýší koncentrace bílkovin.

3. Rozprašování
Roztok bílkovin se vstřikuje do sušící komory a za odvodu páry se vytváří jemný prášek.

Více než 80 % denní dávky vápníku v jedné odměrce

Micelární kasein obsahuje bílkoviny ve své nativní podobě micel, které chrání vápník uvnitř. Ty se pyšní excelentní vstřebatelností a obsahují mnohem vyšší množství tohoto nepostradatelného minerálu než jiné formy proteinu.

Přispívá k normální funkci nervových přenosů

Přispívá k normální funkci trávicích enzymů

Podílí se na udržení normálního stavu kostí a zubů

Bioaktivní peptidy které posílí srdce i imunitu

Kasein se pyšní vysokým obsahem velkého množství bioaktivních peptidů, které mohou mít vliv na zlepšení imunitních funkcí a trávení [3][4] nebo podporují kontrolu krevního tlaku. Podle některých studií mohou dokonce snižovat tvorbu krevních sraženin [5][6].

Místo sukralózy, přírodní sladidlo z listů stévie

Rostlina stévie nám umožňuje vyrobit vysoce hodnotné sladidlo obsahující steviol‑glykosidy. Ty nemají žádný vliv na hladinu krevního cukru, jsou 200–300× sladší než cukr a jsou považovány za bezpečné nekalorické sladidlo, které je navíc přírodního původu.

Proč náš protein neobsahuje sukralózu?

Sukralóza, aktuálně nejpoužívanější uměle vyrobené sladidlo, je syntetická sloučenina chloru a sacharózy. V poslední době se však objevilo několik studií, které poukazují na možný negativní vliv na lidské tělo.

✔️ Steviol‑glykosidy ❌ Sukralóza
Bezpečnost Žádný vliv na inzulinovou rezistenci Možný negativní vliv na inzulinovou rezistenci
Původ Přírodní původ Syntetický původ
Sladivost Střední sladivost Vysoká sladivost
Mikrobiom Nemá negativní vliv na mikrobiom Možný negativní vliv na mikrobiom

Superpotravina vhodná pro každého

Vilgain Micellar Casein si dej na noc, nebo když víš, že budeš dlouho bez bílkovin. Hodí se pro všechny, kteří se chtějí udržet fit a ve skvělé kondici. Své uplatnění najde nejen u sportovců, ale u všech, kteří se zajímají o zdravý životní styl. Rozhodně není jen pro kulturisty.

Přispívá k růstu a udržení svalové hmoty
Vlivem zátěže dochází k poškozování svalové tkáně, kterou poté bílkoviny pomáhají opravovat a zvětšovat její objem.

Spalování tuků Při kalorickém deficitu je třeba vyšší příjem bílkovin k zabránění úbytku svalové hmoty. Bílkoviny jsou navíc velmi sytivé.

Vitální zdraví Bílkoviny jsou základní stavební kameny pro tvorbu tkání a pomáhají udržovat organismus v dobré kondici.

Jak protein používat?

Připrav si lahodný shake
Přidej vodu a do půl minutky máš hotovo.

Obohať si jídlo
Kasein je ideální forma mléčného proteinu k přidání do pokrmů 

200+ dalších receptů
Dole najdeš inspiraci na spoustu proteinových dobrot.

V čem se Kasein liší od syrovátkových proteinů?

Typ proteinu
Typ proteinu
Typ proteinu
Vilgain® Micellar Casein Vilgain® Grass‑Fed Whey Protein Vilgain® Grass‑Fed Whey Protein Isolate
Uvolňování aminokyselin
Uvolňování aminokyselin
Uvolňování aminokyselin
Pozvolné, po dobu několika hodin Rychlý nástup a rychlý pokles Extra rychlý nástup a rychlý pokles
Konzistence
Konzistence
Konzistence
Spíše hutná, krémová Spíše řídká, lehce krémová Spíše řídká
Optimální využití
Optimální využití
Optimální využití
Na noc nebo před delší pauzou mezi jídly Ihned po tréninku nebo kdykoliv během dne Ihned po tréninku nebo kdykoliv během dne
Vápník
Vápník
Vápník
Vysoký obsah Středně vysoký obsah Středně vysoký obsah
BCAA
BCAA
BCAA
Vysoký obsah Extra vysoký obsah Extra vysoký obsah

[1] https://jissn.biomedcentral.com /articles/10.1186/s12970‑017‑0177‑8
[2] https://www.agropur.com/us/news/ pdcaas‑to‑diaas‑a‑new‑way‑to‑look‑at‑protein‑quality
[3] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4992109/
[4] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19054235/
[5] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4303860/
[6] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15533734/

Ingredience

Micelární kaseinový koncentrát (mléko) 99 %, zahušťovadlo: guarová guma.

Kvalita ingrediencí

  • 1x s výhradami, jinak relativně ok

Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu. Může obsahovat stop arašídů, ostatních skořápkových plodů a obilovin obsahujících lepek.

Ingredience

Micelární kaseinový koncentrát (mléko) 88,9 %, mrazem sušené jahody v prášku 7 %, přírodní aroma, zahušťovadlo: guarová guma, sladidlo na bázi steviol‑glykosidů.

Kvalita ingrediencí

  • 1x s výhradami, jinak relativně ok

Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu. Může obsahovat stop arašídů, ostatních skořápkových plodů a obilovin obsahujících lepek.

Ingredience

Micelární kaseinový koncentrát (mléko) 92 %, kakaový prášek 4 %, přírodní aroma, zahušťovadlo: guarová guma, sladidlo na bázi steviol‑glykosidů.

Kvalita ingrediencí

  • 1x s výhradami, jinak relativně ok

Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu. Může obsahovat stop arašídů, ostatních skořápkových plodů a obilovin obsahujících lepek.

Ingredience

Micelární kaseinový koncentrát (mléko) 95 %, přírodní aroma, zahušťovadlo: guarová guma, mletá vanilka 0,5 %, sladidlo na bázi steviol‑glykosidů.

Kvalita ingrediencí

  • 1x s výhradami, jinak relativně ok

Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu. Může obsahovat stop arašídů, ostatních skořápkových plodů a obilovin obsahujících lepek.

Kalorické tabulky

100 g
30 g
Energetická hodnota
1401 kJ / 330 kcal420 kJ / 99  kcal
Tuky
1,3 g0,4 g
- z toho nasycené mastné kyseliny
0,7 g0,2 g
Sacharidy
4,5 g1,3 g
- z toho cukry
4,5 g1,3 g
Vláknina
1,2 g0,4 g
Bílkoviny
74,6 g22,4 g
Sůl
0,22 g0,07 g

Profil aminokyselin:

100 g*
Esenciální aminokyseliny
Isoleucin4,5 g
Leucin8,7 g
Lysin7,4 g
Methionin2,5 g
Fenylalanin4,6 g
Threonin4 g
Tryptofan1,2 g
Valin6 g
Semiesenciální aminokyseliny
Histidin
2,5 g
Arginin
3,4 g
Neesenciální aminokyseliny
Alanin3 g
Kyselina asparagová4,9 g
Glutamin19,7 g
Glycin1,7 g
Prolin9,6 g
Serin5,1 g
Tyrosin4,9 g
Cystein0,4 g

*Jedná se o obsah aminokyselin na 100 g bílkovin.

Kalorické tabulky

100 g
30 g
Energetická hodnota
1431 kJ / 337 kcal429 kJ / 101 kcal
Tuky
2,1 g0,6 g
- z toho nasycené mastné kyseliny
1,2 g0,4 g
Sacharidy
4,8 g1,4 g
- z toho cukry
4,3 g1,3 g
Vláknina
2,6 g0,8 g
Bílkoviny
73,7 g22,1 g
Sůl
0,21 g0,06 g

Profil aminokyselin:

100 g*
Esenciální aminokyseliny
Isoleucin4,5 g
Leucin8,7 g
Lysin7,4 g
Methionin2,5 g
Fenylalanin4,6 g
Threonin4 g
Tryptofan1,2 g
Valin6 g
Semiesenciální aminokyseliny
Histidin
2,5 g
Arginin
3,4 g
Neesenciální aminokyseliny
Alanin3 g
Kyselina asparagová4,9 g
Glutamin19,7 g
Glycin1,7 g
Prolin9,6 g
Serin5,1 g
Tyrosin4,9 g
Cystein0,4 g

*Jedná se o obsah aminokyselin na 100 g bílkovin.

Kalorické tabulky

100 g
Energetická hodnota
1444 kJ / 340 kcal433 kJ / 102 kcal
Tuky
1,4 g0,4 g
- z toho nasycené mastné kyseliny
0,7 g0,2 g
Sacharidy
10,3 g3,1 g
- z toho cukry
8,2 g2,5 g
Vláknina
2,4 g0,7 g
Bílkoviny
70,4 g21,1 g
Sůl
0,21 g0,06 g

Profil aminokyselin:

100 g*
Esenciální aminokyseliny
Isoleucin4,5 g
Leucin8,7 g
Lysin7,4 g
Methionin2,5 g
Fenylalanin4,6 g
Threonin4 g
Tryptofan1,2 g
Valin6 g
Semiesenciální aminokyseliny
Histidin
2,5 g
Arginin
3,4 g
Neesenciální aminokyseliny
Alanin3 g
Kyselina asparagová4,9 g
Glutamin19,7 g
Glycin1,7 g
Prolin9,6 g
Serin5,1 g
Tyrosin4,9 g
Cystein0,4 g

*Jedná se o obsah aminokyselin na 100 g bílkovin.

Kalorické tabulky

100 g
30 g
Energetická hodnota
1459 kJ / 344 kcal438 kJ / 103 kcal
Tuky
1,3 g0,4 g
- z toho nasycené mastné kyseliny
0,8 g0,2 g
Sacharidy
4,6 g1,4 g
- z toho cukry
4,6 g1,4 g
Vláknina
1,2 g0,4 g
Bílkoviny
77,8 g23,4 g
Sůl
0,23 g0,07 g

Profil aminokyselin:

100 g*
Esenciální aminokyseliny
Isoleucin4,5 g
Leucin8,7 g
Lysin7,4 g
Methionin2,5 g
Fenylalanin4,6 g
Threonin4 g
Tryptofan1,2 g
Valin6 g
Semiesenciální aminokyseliny
Histidin
2,5 g
Arginin
3,4 g
Neesenciální aminokyseliny
Alanin3 g
Kyselina asparagová4,9 g
Glutamin19,7 g
Glycin1,7 g
Prolin9,6 g
Serin5,1 g
Tyrosin4,9 g
Cystein0,4 g

*Jedná se o obsah aminokyselin na 100 g bílkovin.

Balení: 30 g
Dávkování: 30 g (1 sáček)
Dávek v balení:
Balení: 30 g
Dávkování: 30 g (1 sáček)
Dávek v balení:
Balení: 1000 g
Dávkování: 30 g (1 odměrka)
Dávek v balení: 33 
Balení: 1000 g
Dávkování: 30 g (1 odměrka)
Dávek v balení: 33 
Balení: 1000 g
Dávkování: 30 g (1 odměrka)
Dávek v balení: 33 
Balení: 30 g
Dávkování: 30 g (1 sáček)
Dávek v balení:
Balení: 30 g
Dávkování: 30 g (1 sáček)
Dávek v balení:
Balení: 1000 g
Dávkování: 30 g (1 odměrka)
Dávek v balení: 33 

Návod k použití

  • Přidejte 1 odměrku (30 g) proteinu do 250 ml vody a dobře promíchejte.
  • Ideální před spaním, nebo před obdobím dlouhého nedostatku bílkovin.

Upozornění

  • Potravina, se sladidly.
  • Tento produkt je určen k použití spolu s aktivním životním stylem a vyváženou stravou.
  • Skladujte v chladu a suchu. Chraňte před přímáým slunečním zářením.
  • Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Ič 29269555.

Upozornění

  • Potravina.
  • Tento produkt je určen k použití spolu s aktivním životním stylem a vyváženou stravou.
  • Skladujte v chladu a suchu. Chraňte před přímáým slunečním zářením.
  • Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Ič 29269555.

Oblíbené alternativy

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Související produkty

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Ostatní také nakoupili

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
4,4
88 hodnocení

Po dlouhe dobe, jsem narazila na velmi chutny protein. Chut a kremova konzistence bez zapachu me mile prekvapila. Chutna skvele 👌

Chuť je dobrá, ale špatně se rozpouští a je hodně pěnivá.

Je to dobrý, ale ta textura je nic moc. Lepší to více naředit.

Chuťově dobrý, za mě je nejlepší jahoda. Trošičku hůř se rozpouští, ale po chvilce odstátí a použití šejkru to jde.

6
zodpovězených dotazů
Je vhodný pri chudnutí ?
Dobrý den,kolik % laktózy prosím obsahuje?
Dobry den, pouzivam whey protein grass fed kazde rano. Je vhodne, abych pred spanim jeste pila jako druhou davku tento protein? Obzvlaste mi jde o dny, kdy nezkonzumuji dostatek bilkovin behem dne
Dobrý den, chci se zeptat, jak tento protein ovlivňuje trávení, zda nenadýmá. Díky za odpověď