To, že je kurkuma super potravinou víme, o jejích blahodárných účincích pro naše tělo si můžeš přečíst třeba v tomhle článku: Kurkuma a její účinky na zdraví.
A protože teď před zimou je více než důležité našemu tělu pomáhat budovat imunitu, rozhodli jsme se vám ukázat, jak na tzv. zlaté mléko, indický nápoj plný antioxidantů.
1 porce obsahuje 1 hrnek
- 190 kcal
- 22 g sacharidů
- 6,5 g tuků
- 9 g bílkovin
Na 2 porce
- 500 ml mléka
- 1 čajová lžička kurkumy
- 1/2 čajové lžičky pepře
- 1 čajová lžička kokosového oleje
- 1 čajová lžička Vilgain medu z oblasti lesa
- 1/2 čajové lžičky skořice
- špetka mletého zázvoru
Postup
-
Mléko si zahřejte na středním plameni a přidejte kurkumu, černý pepř, skořici a mletý zázvor.
(Jaké mléko zvolíte, je čistě na vás. My zvolili kravské, polotučné a podle toho se odvíjí i nutriční hodnoty v receptu. Skvěle ale může posloužit třeba mandlové nebo ovesné.)
-
Jakmile je mléko teplé, přidejte lžičku kokosového oleje. Zahřívejte a míchejte, aby se suroviny propojily, ale mléko se nespálilo. Horkého ho potom odstraňte z plotny, oslaďte medem a promíchejte.
-
A můžete podávat, tak dobrou chuť!