Hledáš rychlou svačinu na cesty, která obsahuje až 10 g vlákniny a bílkovin? Tak co si ji jednoduše připravit doma do 20 minut i s pečením? Chuťuvě si tuhle vláčnou dobrotu navíc můžeš upravit podle vlastních preferencí. My sice přidali lyofilizované višně, ale klidně zkus i další varianty, které se ti nepřejí. 🍒
1 porce obsahuje
- 186 kcal
- 16 g sacharidů
- 8 g tuků
- 10 g bílkovin
Na 9 porcí
- 70 g ovesné mouky
- 30 g ovesných vloček
- 60 g proteinu na pečení
- 100 g čekankového sirupu
- 50 g mandlového másla
- 20 g lyofilizovaných višní
- 1/2 čajové lžičky kypřicího prášku
- 100 g Vilgain bílé čokolády
- 30 g višňové marmelády
- 10 g protein crispies
Postup
-
Na základ v misce smíchej všechny sypké suroviny a přidej k nim na menší kousky nakrájené višně. Do směsi dej také čekankový sirup a mandlové máslo. -
Vypracuj si hustší těsto (tady hodně záleží, jaké vločky použiješ, každé mají jinou savost tekutin. Kdyby se ti tedy těsto zdálo příliš husté a špatně se s ním pracovalo, přidej po lžičkách trochu vody).
-
Těsto přendej do pekáčku (19x19 cm) vyloženého pečícím papírem a rovnoměrně uhlaď a natlač na dno. Peč na 170 °C asi 10 minut.
-
Na upečený a vychladlý základ nalij rozehřátou čokoládu, ve které můžeš pomocí špejle udělat mozaikový efekt višňovou marmeládou. Vše zakonči proteinovými crispies.
-
A můžeš podávat! Doma ke kávě, na cesty, výlety, nebo jako rychlý zdravý snack do školy a do práce. Tak kam tyhle ovesné tyčky vezmeš ty? Dej nám to vědět na našem Instagramu s označením @vilgainrecepty! 📸