Taky občas neodoláš pizza koláči z obchodu? Nojo, sice tě na chvíli zaplácne, ale po pár minutách máš zase hlad a o zklamání, které tě čeká, když kousneš do suché placky se špetkou sýra už ani nemluvíme. Přesně proto bys měl/a vyzkoušet tuhle easy verzi z jednoho pekáčku, která je brutálně šťavnatá a k tomu všemu taky plná bílkovin! 💪🏻
1 porce obsahuje
- 340 kcal
- 22,5 g sacharidů
- 17 g tuků
- 23 g bílkovin
Na 2 porce
- 50 g špaldové mouky
- 1 lžíce olivového oleje
- 140 g odtučněného řeckého jogurtu
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1 špetka granulovaného česneku
- 1 špetka sušené bazalky
- 1/2 čajové lžičky kypřicího prášku
- 60 g Vilgain rajčatové omáčky puttanesca
- 40 g rajčat
- 70 g R2E kuřecího masa
- 20 g kukuřice
- 40 g mozzarelly
- bazalka
- 1 čajová lžička olivového oleje
Postup
-
Zapékací misku o velikosti cca 10x20 cm vymaž kapkou oleje. -
Do misky přidej jogurt, mouku a ostatní ingredience na základ na pizzu a vše spolu pořádně promíchej.
-
Základní těsto rozetři v misce tak, aby okraje byly silnější a uprostřed se vytvořil důlek pro náplň.
-
Na těsto rozetři rajčatovou omáčku, přidej rajčata, maso, kukuřici, sýr a trochu bazalky nebo pizza koření.
-
Nakonec pizzu lehce pokapej olivovým olejem a dej ji péct na 180 °C na cca 35 - 40 minut.