Taky ti občas při tom vánočním shonu všechno sladké leze krkem? Tak co to proložit něčím slaným, co má ale dokonale vánoční twist? 🎄
Zkus tuhle easy sladko - slanou pizzu s pečenými jablky, křupavou slaninou a aromatickým rozmarýnem. Aby to nebyla jen suchá placka, přidali jsme také mozzarellu, takže má pizza i nějaké ty bílkoviny navíc a hodí se nejenom před Vánoci, ale věř, že bude super snackem taky na svátky nebo silvestrovské a novoroční party! ✨
1 porce obsahuje
- 1 096 kcal
- 75,5 g sacharidů
- 66,8 g tuků
- 37,7 g bílkovin
Na 1 porci
- 1 Vilgain základ na pizzu
- 3 lžíce olivového oleje
- 3 plátky slaniny
- 100 g mozzarelly
- 1/2 jablka
- 10 g parmazánu
- 1 čajová lžička Vilgain rozmarýnu
- vločková sůl
- pepř
- med
Postup
-
Troubu si předehřej na 200 °C.
-
Připrav si slaninu. Plátky nakrájej na menší kousky a osmahni na pánvi dozlatova. Slaninu osuš od oleje a přendej z pánve na talířek.
-
Jablka nakrájej na tenké plátky.
-
Základ na pizzu pomaž olivovým olejem.
-
Dále pizzu posyp nastrouhaným parmazánem a natrhanou mozzarellou.
-
Naskládej na ni plátky jablek a slaninu.
-
Nakonec posyp rozmarýnem a osol a opepři podle chuti.
-
Peč ve vyhřáté troubě asi 10 minut, dokud kraje jablek nezačnou karamelizovat.
👉🏻 friendly reminder: každá trouba ale peče trochu jinak, a proto pizzu průběžně checkuj, aby se ti nespálila.
-
Před podáváním vše zakápni trochou medu, který pizzu dokonale zakončí.
-
A je to! Tak enjoy!
PS: sharing is caring, tak ji nakrájej pro partu kámošů u tebe doma... 😏