Tak tenhle dort se vám bude líbit. Vypadá extra zajímavě a ještě zajímavěji se také připravuje. Křehké těsto, podobné tomu koblihovému, nastříkané zdobícím sáčkem do oleje, osmažené a posypané cukrem. To je zjednodušeně on - funnel cake, oblíbená pochoutka v Severní Americe. Pojďme se ale na jeho přípravu podívat trochu podrobněji.
1 porce obsahuje
- 1 145 kcal
- 189 g sacharidů
- 22,1 g tuků
- 40,9 g bílkovin
Na 1 porci
- 200 g polohrubé mouky
- 30 g třtinového cukru
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 240 ml mléka
- 1 vejce
- olej
- třtinového moučkového cukru
Postup
-
V misce smíchejte mouku, cukr, sůl a prášek do pečiva.
-
V jiné míse rozšlehejte vejce s mlékem.
-
Pomalu přidejte suché ingredience do směsi s vejcem a mlékem, přitom míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
-
Rozpalte olej na pánvi na středním plameni.
-
Do zdobícího sáčku nalijte těsto a poté ho postupně stříkejte do oleje ve formě spirály. Smažte každou stranu asi 2‑3 minuty, dokud nebudou zlatavě hnědé.
-
Vyndejte funnel cake z oleje a nechte ji okapat na papírové utěrce.
-
Posypte cukrem a podávejte s čerstvým ovocem a kopečkem domácí zmrzliny. Dobrou chuť!