Funnel cake

Aktin
Aktin Redakce
25 min.
1 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Funnel cake
ilustrační foto, zdroj: leitesculinaria.com

Tak tenhle dort se vám bude líbit. Vypadá extra zajímavě a ještě zajímavěji se také připravuje. Křehké těsto, podobné tomu koblihovému, nastříkané zdobícím sáčkem do oleje, osmažené a posypané cukrem. To je zjednodušeně on - funnel cake, oblíbená pochoutka v Severní Americe. Pojďme se ale na jeho přípravu podívat trochu podrobněji. 

1 porce obsahuje 1 funnel cake

  • 1 145 kcal
  • 189 g sacharidů
  • 22,1 g tuků
  • 40,9 g bílkovin

Na 1 porci

Zobrazit použité produkty

Postup

  1. V misce smíchejte mouku, cukr, sůl a prášek do pečiva.

  2. V jiné míse rozšlehejte vejce s mlékem.

  3. Pomalu přidejte suché ingredience do směsi s vejcem a mlékem, přitom míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.

  4. Rozpalte olej na pánvi na středním plameni.

  5. Do zdobícího sáčku nalijte těsto a poté ho postupně stříkejte do oleje ve formě spirály. Smažte každou stranu asi 2‑3 minuty, dokud nebudou zlatavě hnědé.

  6. Vyndejte funnel cake z oleje a nechte ji okapat na papírové utěrce.

  7. Posypte cukrem a podávejte s čerstvým ovocem a kopečkem domácí zmrzliny. Dobrou chuť!

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
1 Líbí se mi Uložit recept