Galetka s jahodami a rebarborou

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová před 26 dny Poprvé publikováno 2. 6. 2019
Aktualizováno 7. 6. 2022
1
50 min.
Uložit recept
Galetka s jahodami a rebarborou

Hola, hola jahodovo-rebarborová sezóna volá! A byl by velký hřích nechat to jen tak bez povšimnutí. Oprášili jsme recept, který připravujeme rok co rok, a pokaždé se ho snažíme vyladit pro co největší blaho našicg chuťových pohárků. A že jste to vy, tak tady ho máte. Dobrou chuť! :) 

Obsahuje 1/2 galetky

  • 396 kcal
  • 43 g sacharidů
  • 20 g tuků
  • 11 g bílkovin

Ingredience

Na těsto
  • 330 g celozrnné špaldové mouky
  • 100 g ghee
  • 30 g erythritolu
  • 1 špetka soli
  • kůra z 1/2 citrónu
  • 100 ml vody
Na náplň
Na dokončení

Postup

  1. Nejdříve smícháme všechny suché ingredience. K nim potom přidáme vychlazené máslo a uhněteme těsto. Postupně přidáváme vodu tak, aby vzniklo mírně lepivé těsto. To potom zabalíme do potravinářské fólie a necháme alespoň hodinu odpočívat v lednici. 

  2. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na drobné kousky (cca 2 cm široké). Stejně tak jahody. Ovoce společně nasypeme do hrnce, poprášíme škrobem a zhruba minutu povaříme.Galetka s jahodami a rebarborou

  3. Na pomoučeném vále si těsto rozdělíme na 3 stejné díly. Pomocí válečku nebo dlaní vytvoříme asi 4 mm vysoká kola (může být i jedno velké). Kola přesuneme na plech vyložený pečícím papírem a poklademe náplní tak, aby asi 3 cm těsta od kraje zůstaly volné. Okraje postupně přehýbáme, aby náplň nevytekla, potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme mandlovými lupínky.Galetka s jahodami a rebarborou

  4. Galetka s jahodami a rebarborouGaletky pečeme v troubě předehřáté na 180°C po dobu asi 30 minut, dokud okraje nezezlátnou.

  5. Nezapomeňte se pak o své chutě a dojmy podělit pod ve Stories a označte @aktinrecepty. Galetka s jahodami a rebarborou

  6. Bonusový Aktin tip: Podávejte s vanilkovou zmrzlinou a nechte se unést až na vrchol blaha.Galetka s jahodami a rebarborou

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
26 Líbí se mi Uložit recept