Vychutnejte si tradiční rumunské koblihy s dokonale jemnou a nadýchanou strukturou. My se tentokrát rozhodli obléct je do fit kabátku, přidali více tvarohu a tím i bílkovin a navíc jsme je usmažili v airfryeru s minimem tuku. 🤤
1 porce obsahuje
- 245 kcal
- 25 g sacharidů
- 8 g tuků
- 12 g bílkovin
Na 8 porcí
- 500 g měkkého tvarohu
- 200 g hladké mouky
- 2 vejce
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 1 čajová lžička jedlé sody
- 1 lžíce citrónové kůry
- 1 špetka soli
- 200 g zakysané smetany
- 150 g borůvkového jamu bez přidaného cukru
Postup
-
V míse smíchejte tvaroh, vejce, cukr, vanilkový extrakt, strouhanou citronovou kůru a špetku soli.
-
Postupně přidávejte hladkou mouku smíchanou s jedlou sodou a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Těsto by mělo být měkké, ale nelepivé.
-
Těsto rozdělte na menší díly. Z každého vytvarujte koblihu. Z menší části těsta můžete také vytvarovat malé kuličky, které budou umístěny navrch koblihy při servírování.
-
Předehřejte si airfryer na 180 °C.
-
Koblihy umístěte do koše airfryeru a nechte mezi nimi dostatek prostoru, aby se mohly rovnoměrně péct.
-
Pečte přibližně 10‑12 minut, dokud nejsou zlatavé a propečené. V polovině pečení je můžete otočit, aby byly rovnoměrně propečené.
-
Hotové papanasi podávejte ještě teplé. Na každou koblihu položte malou kuličku z těsta, přelijte zakysanou smetanou a džemem. Nakonec posypte moučkovým cukrem.