Klasická piškotová buchta s ovocem zalitým želatinou je vždycky sázka na jistotu, co ji ale tentokrát převléct do více fit kabátku a přidat jí pořádně bílkovin? Skvěle tomu pomůže tvarohový krém, protein na pečení do těsta a naše novinka Clear Whey Isolate protein do želatiny! Navíc variant, které si můžeš připravit, je nespočet podle toho, jaké ovoce máš zrovna doma. My tentokrát sesbírali to, co dala zahrada a připravili tak směs ostružin, malin, třešní a jahod. Za nás 10/10! 🍓👌🏻
1 porce obsahuje
- 309 kcal
- 37 g sacharidů
- 8 g tuků
- 23 g bílkovin
Na 8 porcí
- 175 g hladké mouky
- 1/2 hrnku třtinového cukru
- 1 špetka vanilkového lusku
- 2 čajové lžičky kypřicího prášku
- 50 g proteinu na pečení
- 1 vejce
- 200 ml mléka
- 50 ml avokádového oleje
- 500 g odtučněného tvarohu
- 200 g odtučněného řeckého jogurtu
- vanilkové stéviové kapky
- 200 g ovoce
- 24 g dortového želé
- 500 ml vody
- 25 g Clear Whey Isolate proteinu
Postup
-
Začneme přípravou piškotového základu:V misce smíchej hladkou mouku, cukr, protein na pečení, kypřící prášek, trochu vanilky, přidej vajíčko, mléko a avokádový či jiný rostlinný olej. Vše pořádně promíchej do hladkého těsta.
-
Těsto poté nalij do pekáčku s pečícím papírem (ten náš měl rozměry 6 × 31 × 21 cm) a peč na 170 °C asi 25 minut. Každá trouba peče jinak, proto těsto během pečení hlídej a zkus test špejlí.
-
Po upečení nech vychladnout a pusť se do krému:
Smíchej dva tvarohy s řeckým jogurtem a přidej vanilkové stéviové kapky, které krém hezky dosladí. Množství necháme na tvých preferencích, my použili asi 8 kapek.
-
Na krém vyskládej tebou zvolené ovoce do řad vedle sebe. Neboj se experimentovat, na tento dezert se hodí opravdu všechno. My vsadili na lesní ovoce a křupavé broskve.
-
Posledním na řadu přichází želatina, kterou jsme obohatili o bílkoviny! Uvařili jsme si dortové želé podle návodu na obalu - 24 g želé smíchej ve vlažné vodě, přiveď k varu a až se směs začne vařit, přisypej k ní jednu odměrku Clear Whey Isolate proteinu.
-
My zvolili jahodovou a broskvovou příchuť (rozdělili jsme ji do poloviny želatiny). Dobře rozšlehej metličkou, aby se ti ve směsi nevytvořili hrudky a odstav z plotny.
-
Želatinu nech chvilku vychladnout a až začne tuhnout, pomalu jí po lžičkách lij na ovoce.
-
Pak už jen nech přes noc v lednici, aby se všechny chutě uležely a piškot zvláčněl a druhý den podávej.
Tak dobrou chuť!











