Slaná náplň v listovém těstě? No mňam! Tenhle závin si oblíbíte stejně jako my. Špenát, feta, cibule, česnek a muškátový oříšek je sázka na jistotu, tak si s námi tenhle jednoduchý slaný snack pojďte připravit.
1 porce obsahuje
- 400 kcal
- 25 g sacharidů
- 30 g tuků
- 8,5 g bílkovin
Na 8 porcí
- 500 g listového těsta
- 300 g listového špenátu
- 200 g sýru feta
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 50 ml olivového oleje
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- 1 čajová lžička muškátového oříšku
Postup
-
Předehřejte si troubu na 200 °C.
-
Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nadrobno nasekanou cibuli, dokud nebude skleněná.
-
Přidejte nasekaný česnek a smažte dalších 2 minuty.
-
Přidávejte špenát a smažte, dokud se nestáhne. Při smažení můžete přidat trochu soli, pepře a muškátový oříšek.
-
Směs odstavte z plamene a nechte mírně vychladnout. Do ochuceného špenátu vmíchejte nakrájenou fetu.
-
Rozbalte listové těsto na pracovní ploše a rovnoměrně na něj rozetřete špenátovou směs. Těsto pečlivě srolujte do tvaru štrúdlu. Potřete rozšlehaným vejcem, aby štrúdl krásně zezlátl. Pečte v předehřáté troubě asi 25‑30 minut, nebo dokud štrůdl neskočí a nebude mít zlatavou barvu.
-
Po vyjmutí z trouby nechte štrúdl chvíli odpočinout a poté podávejte.