Šťavnaté žloutkové řezy, které zabodují nejen u milovníků máku

Kristína Močková
Kristína Močková Poprvé publikováno 29. 3. 2019
Aktualizováno 20. 5. 2020
4
45 min. 20 min. přípravy, 25 min. pečení
Šťavnaté žloutkové řezy, které zabodují nejen u milovníků máku

Představujeme vám tradiční žloutkové řezy, které jsme však pro vás trošku osvěžili. Spojení máku a jablek vytvoří úžasně nadýchané šťavnaté těsto, které prostě chcete ochutnat. Pokud vám na první pohled nepadly do oka, pamatujte, že vzhled není všechno. Pokud jim dáte šanci, garantujeme, že nebudete litovat. 

1 porce obsahuje

  • 145 kcal
  • 13,1 g sacharidů
  • 8,8 g tuků
  • 4,2 g bílkovin

Na 15 porcí

Postup

  1. V misce si vařečkou rozmícháme změklé máslo se sladidlem. Přidáme mletý mák a přilijeme acidofilní mléko.Šťavnaté žloutkové řezy, které zabodují nejen u milovníků máku

  2. Do směsi dále přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Promícháme, a nakonec přidáme oloupané a nakrájené jablko. Šťavnaté žloutkové řezy, které zabodují nejen u milovníků máku

  3. Bílky si vyšleháme na tuhý sníh. Žloutky odložíme bokem. Sníh opatrně po částech přimícháváme do těsta. Hotové těsto vylijeme na plech o velikosti cca 20x30 cm vyložený pečícím papírem. Šťavnaté žloutkové řezy, které zabodují nejen u milovníků máku

  4. Pečeme na 170 stupňů 20–25 minut.Šťavnaté žloutkové řezy, které zabodují nejen u milovníků máku

  5. Mezitím si ze žloutků a pomletého třtinového cukru (můžeme nahradit klasickým moučkovým cukrem) vyšleháme polevu. Tu vylijeme na ještě horký řez a necháme vychladnou ideálně přes noc v ledničce. Před podáním řezy necháme odstát při pokojové teplotě. Šťavnaté žloutkové řezy, které zabodují nejen u milovníků mákuŠťavnaté žloutkové řezy, které zabodují nejen u milovníků máku

Poděkuj autorovi
17
Aktin Magnesium
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________