Šťavnaté žloutkové řezy, které zabodují nejen u milovníků máku

Kristína Močková
Kristína Močková před 9 měsíci
Šťavnaté žloutkové řezy, které zabodují nejen u milovníků máku

Představujeme vám tradiční žloutkové řezy, které jsme však pro vás trošku osvěžili. Spojení máku a jablek vytvoří úžasně nadýchané šťavnaté těsto, které prostě chcete ochutnat. Pokud vám na první pohled nepadly do oka, pamatujte, že vzhled není všechno. Pokud jim dáte šanci, garantujeme, že nebudete litovat. 

Budeme potřebovat: 

1553686923_a_2487.jpg

Doba přípravy: 20 min
Doba pečení: 20–25 min

Postup:

  1. V misce si vařečkou rozmícháme změklé máslo se sladidlem. Přidáme mletý mák a přilijeme acidofilní mléko.
    1553686654_a_2487.jpg
    Do směsi dále přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Promícháme, a nakonec přidáme nakrájené jablko. 
    1553686629_a_2487.jpg
  2. Bílky si vyšleháme na tuhý sníh. Žloutky odložíme bokem. Sníh opatrně po částech přimícháváme do těsta. Hotové těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem. 
    1553686798_a_2487.jpg
  3. Pečeme na 170 stupňů 20–25 minut.
    1553686849_a_2487.jpg
    Mezitím si ze žloutků a cukru vyšleháme polevu. Tu vylijeme na ještě horký řez a necháme vychladnou ideálně přes noc v ledničce. Před podáním řezy necháme odstát při pokojové teplotě. 

Z řezu jsme odstranili okraje a zbytek nakrájeli na 15 kusů, jeden má:

  • 145 kcal 
  • 8,8 g tuku 
  • 13,1 g sacharidů
  • 4,2 g bílkovin  
1553687020_a_2487.jpg
Poděkuj autorovi
2 lidé již poděkovali

Diskuze k článku