Šťavnaté žloutkové řezy, které zabodují nejen u milovníků máku

Kristína Močková
Kristína Močková před 11 měsíci
45 min. 20 min. přípravy, 25 min. pečení
Šťavnaté žloutkové řezy, které zabodují nejen u milovníků máku

Představujeme vám tradiční žloutkové řezy, které jsme však pro vás trošku osvěžili. Spojení máku a jablek vytvoří úžasně nadýchané šťavnaté těsto, které prostě chcete ochutnat. Pokud vám na první pohled nepadly do oka, pamatujte, že vzhled není všechno. Pokud jim dáte šanci, garantujeme, že nebudete litovat. 

1 porce obsahuje

  • 145 kcal
  • 13,1 g sacharidů
  • 8,8 g tuků
  • 4,2 g bílkovin

Na 15 porcí

Postup

  1. V misce si vařečkou rozmícháme změklé máslo se sladidlem. Přidáme mletý mák a přilijeme acidofilní mléko.

  2. Do směsi dále přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Promícháme, a nakonec přidáme oloupané a nakrájené jablko. 

  3. Bílky si vyšleháme na tuhý sníh. Žloutky odložíme bokem. Sníh opatrně po částech přimícháváme do těsta. Hotové těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem. 

  4. Pečeme na 170 stupňů 20–25 minut.

  5. Mezitím si ze žloutků a pomletého třtinového cukru (můžeme nahradit klasickým moučkovým cukrem) vyšleháme polevu. Tu vylijeme na ještě horký řez a necháme vychladnou ideálně přes noc v ledničce. Před podáním řezy necháme odstát při pokojové teplotě. 

Poděkuj autorovi
3 lidé již poděkovali
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________

Diskuze k receptu