Zapečené vysoké lívance

Romana Henželova
Romana Henželova
40 min.
31 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Zapečené vysoké lívance

Máte rádi tvaroh? Co takhle vyzkoušet tyto vysoké lívance? Můžete si je připravit hned na dva způsoby, tak jak máte zrovna chuť. Zapečené nebo polité polevou. Tak jako tak stojí za to! :)

1 porce obsahuje 1 lívanec

  • 331 kcal
  • 35,6 g sacharidů
  • 7,4 g tuků
  • 29,5 g bílkovin

Na 2 porce

Na lívance:
Poleva:
  • 60 g mražených borůvek
  • 10 g vanilkového pudingu
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 50 ml rostlinného mléka
Na ozdobu:
Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Zapečené vysoké lívance Jako první si vypracujeme suroviny na těsto. Díky hrudkovitému tvarohu je těsto pevnější a lze tak snadno tvarovat vysoké lívance.

  2. V ruce si uděláme kuličku a jemně jí rozmáčkneme. Boky zarovnáme. Lívance opečeme na pánvi dozlatova z každé strany na troše oleje. Potom uložíme do zapékací misky.

  3. Připravíme si polevu - vše rozmixujeme ponorným mixérem (můžete přisladit) a vylijeme mezi lívance – ne na ně.

  4. Dáme péct na 180 °C 15‑20 minut. Můžeme posypat moučkovým cukrem. Zapečené vysoké lívanceZapečené vysoké lívance

  5. Na druhý způsob:

    Lívance můžete také pokládat na talíři bez zapečení. Směs na zálivku chvíli uvaříme na plotně, aby zhoustla skoro jako pudink a polijeme lívance. A můžete podávat a ozdobit třeba oříškovým máslem.

    Dobrou chuť! Zapečené vysoké lívance

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
31 Líbí se mi Uložit recept