Trocha Chorvatska by neměla chybět v žádné české rodině. A jak jinak se teleportovat do jiné země než díky jídlu? Přesně proto jsme si pro vás připravili tyhle jednoduché oříškovo - čokoládové řezy, které zvládnete raz dva. Tak co, už taky cítíte sůl ve vlasech, kuny v ledvinkách u pasu a teplo ponožek v sandálech?
1 porce obsahuje
- 248 kcal
- 17,3 g sacharidů
- 17,7 g tuků
- 4 g bílkovin
Na 25 porcí
- 200 g mandlí
- 200 g třtinového moučkového cukru
- 2 vejce
- 15 g másla
- 150 g třtinového moučkového cukru
- 3 žloutky
- 100 ml mléka
- 100 g hořké čokolády
- 200 g hořké čokolády
- 50 g másla
Postup
-
Nejprve si připravte korpus. Nastrouhejte mandle a smíchejte je s moučkovým cukrem. Přidejte vejce a promíchejte. Tuto směs nalijte do moukou vysypaného pekáčku. Pečte v troubě při teplotě 180 °C asi 20 minut.
-
Mezitím si připravte krém. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a nechte vychladnout. Ve druhé míse ušlehejte máslo s moučkovým cukrem. Přidejte žloutky a důkladně promíchejte. Poté přidejte rozpuštěnou čokoládu a mléko a opět promíchejte.
-
Vychladlý korpus rozřízněte na tři stejné pláty a každý potřete krémem. Položte na sebe a zbytkem krému potřete i vrchní stranu. Nechte odpočinout alespoň hodinu v lednici, nejlépe přes noc.
-
Nakonec připravte polevu. Rozpusťte čokoládu s máslem nad vodní lázní a potom ji nalijte na vrchní vrstvu řezu. Dejte do lednice na ztuhnutí. Hotové bajadéra řezy můžete nakrájet a podávat.
Tak dobrou chuť!