Bajadéra řezy

Aktin
Aktin Redakce
60 min.
1 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Bajadéra řezy
ilustrační foto, zdroj: travelhonestly.com

Trocha Chorvatska by neměla chybět v žádné české rodině. A jak jinak se teleportovat do jiné země než díky jídlu? Přesně proto jsme si pro vás připravili tyhle jednoduché oříškovo - čokoládové řezy, které zvládnete raz dva. Tak co, už taky cítíte sůl ve vlasech, kuny v ledvinkách u pasu a teplo ponožek v sandálech?

1 porce obsahuje 1 řez

  • 248 kcal
  • 17,3 g sacharidů
  • 17,7 g tuků
  • 4 g bílkovin

Na 25 porcí

Korpus:
Krém:
Poleva:
Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Nejprve si připravte korpus. Nastrouhejte mandle a smíchejte je s moučkovým cukrem. Přidejte vejce a promíchejte. Tuto směs nalijte do moukou vysypaného pekáčku. Pečte v troubě při teplotě 180 °C asi 20 minut.

  2. Mezitím si připravte krém. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a nechte vychladnout. Ve druhé míse ušlehejte máslo s moučkovým cukrem. Přidejte žloutky a důkladně promíchejte. Poté přidejte rozpuštěnou čokoládu a mléko a opět promíchejte.

  3. Vychladlý korpus rozřízněte na tři stejné pláty a každý potřete krémem. Položte na sebe a zbytkem krému potřete i vrchní stranu. Nechte odpočinout alespoň hodinu v lednici, nejlépe přes noc.

  4. Nakonec připravte polevu. Rozpusťte čokoládu s máslem nad vodní lázní a potom ji nalijte na vrchní vrstvu řezu. Dejte do lednice na ztuhnutí. Hotové bajadéra řezy můžete nakrájet a podávat.

    Tak dobrou chuť!

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
1 Líbí se mi Uložit recept