Že Američané vědí, co je dobré, to se jim tedy musí nechat. Kombinace šťavnaté marmelády a lahodného arašídového másla je zkrátka gastronomickou neřestí a skvostem v jednom. My jsme tu symfonii chutí doplnili ještě krémovou pudinkovou vrstvou a tadá! Nedělní dezert je na světě.
1 porce obsahuje
- 146 kcal
- 16 g sacharidů
- 6 g tuků
- 7 g bílkovin
Na 16 porcí
- 120 g ovesných vloček
- 50 g kokosové mouky
- 40 g datlí
- 30 g kokosového oleje
- vanilkové Flavour Drops
- 200 ml vody
- 1 balení vanilkového pudingu
- 250 ml mléka
- 30 g vanilkového proteinu
- 250 g tvarohu
- 200 g jahodové marmelády
- 60 g arašídového másla
- 20 g arašídů
Postup
-
Nejdříve si připravíme korpus. Datle zalijeme horkou vodou a necháme je v ní pár minut, aby změkly. Poté je zcedíme, smícháme se zbylými ingrediencemi a vše společně rozmixujeme. Těsto natlačíme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do trouby předehřáté na 170 °C na 15 minut.
-
Mezitím si uvaříme pudink v 250 ml mléka (na obale bývá doporučeno 500 ml mléka, ale my chceme pudink hustější). Po uvaření přidáme do pudinku proteinový prášek společně s tvarohem a umícháme krém. Necháme chvíli vychladnout.
-
Na korpus rozetřeme krém, který rovnoměrně pokryjeme marmeládou. Na marmeládu po lžičkách naneseme arašídové máslo a pomocí špejle vytvoříme mramorování. Posypeme arašídy a dáme péct na dalších 10 minut.
-
Po vychladnutí hezky nafotíme a o výsledek se podělíme s Instagramem pod hashtagem #aktinrecepty.