Chceš potěšit někoho, kdo nemůže laktózu? Tady jsi na správné adrese! Upeč mu podle našeho receptu tyhle mini borůvkové cheesecakes, které dokonale ladí s křupavým základem z vegan granoly.
1 porce obsahuje
- 103 kcal
- 6,4 g sacharidů
- 5,7 g tuků
- 6,3 g bílkovin
Na 14 porcí
Na korpus:
- 100 g Vilgain plant protein granoly
- 50 g ghee
Na náplň:
- 500 g hladkého tvarohu bez laktózy
- 1 vejce
- 150 g borůvek
- citrónová kůra
- 65 g xylitolu
- 50 g proteinu bez laktózy
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 čajová lžička mleté vanilky
K dokončení:
Postup
-
Granolu a máslo společně rozmixujeme v mixéru na jemnou tvarovatelnou hmotu. Rozdělíme na dno muffinových formiček a uhladíme. -
Tvaroh, xylitol, vejce, vanilku, citrónovou kůru, škrob a protein spolu promícháme a nakonec přidáme borůvky.
-
Směs rozdělíme rovnoměrně do košíčků a dáme péct na 180 °C 25‑30 min.
-
Po upečení necháme vychladit alespoň 1‑2 hodiny v chladničce. Navrch dáme po lžičkách borůvkový džem.
-
Dobrou chuť!