Bread Pudding

Aktin Redakce
Aktin Redakce
60 min.
6 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Bread Pudding
ilustrační foto, zdroj: onceuponachef.com

Že nevíš, co s oschlým chlebem, který zbyl v chlebníku? Nech si poradit od Britů a vyzkoušej tenhle bread pudding - krémová konzistence i jeho sladkost tě nejenom překvapí, jsme si jisti, že tě dokonce dostane do kolen. Tak se o tom přesvědč sama/sám!

1 porce obsahuje 1 kus pudingu

  • 544 kcal
  • 53 g sacharidů
  • 31 g tuků
  • 11 g bílkovin

Na 6 porcí

Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Předehřej troubu na 180 °C. Chléb namaž máslem a nakrájej na malé kousky.

  2. Ve velké misce smíchej vejce, cukr, vanilkový extrakt, skořici, mléko, smetanu a špetku soli. Vše důkladně promíchej.

  3. Do směsi vlož nakrájený chléb a hrozinky. Nech chléb nasáknout tekutinu po dobu 10 minut.

  4. Směs přenes do vymazaného pekáčku. Puding peč v předehřáté troubě po dobu 35‑40 minut, nebo dokud povrch nezačne získávat zlatohnědou barvu a puding je pevný.

  5. Nechej puding chvíli odpočívat před podáváním. Podávej teplý, případně polij javorovým sirupem nebo posyp moučkovým cukrem. Výborná je taky s domácí zmrzlinou - na recept koukni třeba sem: Domácí karamelová zmrzlina s proteinem

    Tak dobrou chuť!

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
6 Líbí se mi Uložit recept

Použité produkty v receptu

  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________