Že nevíš, co s oschlým chlebem, který zbyl v chlebníku? Nech si poradit od Britů a vyzkoušej tenhle bread pudding - krémová konzistence i jeho sladkost tě nejenom překvapí, jsme si jisti, že tě dokonce dostane do kolen. Tak se o tom přesvědč sama/sám!
1 porce obsahuje
- 544 kcal
- 53 g sacharidů
- 31 g tuků
- 11 g bílkovin
Na 6 porcí
- 12 plátků Vilgain sandwich bread
- 100 g másla
- 100 g rozinek
- 4 vejce
- 150 g třtinového cukru
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 1 čajová lžička skořice
- 500 ml mléka
- 200 ml 30% smetany ke šlehání
- špetka soli
Postup
-
Předehřej troubu na 180 °C. Chléb namaž máslem a nakrájej na malé kousky.
-
Ve velké misce smíchej vejce, cukr, vanilkový extrakt, skořici, mléko, smetanu a špetku soli. Vše důkladně promíchej.
-
Do směsi vlož nakrájený chléb a hrozinky. Nech chléb nasáknout tekutinu po dobu 10 minut.
-
Směs přenes do vymazaného pekáčku. Puding peč v předehřáté troubě po dobu 35‑40 minut, nebo dokud povrch nezačne získávat zlatohnědou barvu a puding je pevný.
-
Nechej puding chvíli odpočívat před podáváním. Podávej teplý, případně polij javorovým sirupem nebo posyp moučkovým cukrem. Výborná je taky s domácí zmrzlinou - na recept koukni třeba sem: Domácí karamelová zmrzlina s proteinem
Tak dobrou chuť!