Milí čokoholici, tohle je hádanka pro vás.
Trochu připomíná Pribináček. Trochu zase pravý čokoládový cheesecake. K tomu všemu obsahuje dávku bílkovin hodnou kdejakému kulturistovi. Co je to?
Čokoláč!
1 porce obsahuje 1 kus dortu
- 408 kcal
- 34 g sacharidů
- 24 g tuků
- 22 g bílkovin
Na 8 porcí
- 350 g čokoládové granoly
- 30 g kokosového oleje
- 2 vejce
- 300 ml mléka
- 1 balení čokoládového pudingu
- 500 g tvarohu
- 250 g ricotty
- 30 g čokoládového proteinu
- 50 g erythritolu
- 50 g čokopeciček
- 1 balení želatiny
Postup
-
Troubu si předehřejeme na 180°C.
-
Nejdříve si připravíme korpus.
Granolu přímo v obale rozdrtíme na malé kousky. Ty následně smícháme s roztopeným kokosovým olejem a vejci. Vzniklou hmotu natlačíme na dno a po stranách koláčové formy.
Pečeme v předehřáté troubě přibližně 10 minut.
-
Ve velké míse smícháme tvaroh, ricottu, proteinový prášek, erythritol (nebo jiné sladidlo).
-
Čokoládový pudink uvaříme standartním postupem. Oproti návodu na obale použijeme však jen 300 ml mléka, aby byl pudink hezky hustý.
-
Do uvařeného pudinku vmícháme čokoládové pecičky.
Mícháme, mícháme a mícháme, dokud se všechny nerozpustí. Následně necháme pudink lehce vychladnout.
-
Do vychladnutého pudinku přimícháme 2/3 tvarohového krému. Zbylou 1/3 zatím odložíme bokem.
-
Na vychladlý korpus nejprve naneseme tmavý čokoládový krém a dáme na chvíli ztuhnout do lednice.
-
Následně naneseme i zbylý světlý krém.
-
Navrch koláče nastrouháme vysokoprocentní čokoládu a dáme chladit do lednice na pár hodin.
-
A pak už jen dobrou chuť!