Čokoláč s korpusem z granoly

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
40 min.
20 Líbí se mi Komentáře
1
Uložit recept
Čokoláč s korpusem z granoly

Milí čokoholici, tohle je hádanka pro vás.

Trochu připomíná Pribináček. Trochu zase pravý čokoládový cheesecake. K tomu všemu obsahuje dávku bílkovin hodnou kdejakému kulturistovi. Co je to?

Čokoláč! 

1 porce obsahuje 1 kus dortu

  • 408 kcal
  • 34 g sacharidů
  • 24 g tuků
  • 22 g bílkovin

Na 8 porcí

Na korpus:
Na krém:
Navrch:

Postup

  1. Čokoláč s korpusem z granoly

    Troubu si předehřejeme na 180°C.

  2. Nejdříve si připravíme korpus.

    Granolu přímo v obale rozdrtíme na malé kousky. Ty následně smícháme s roztopeným kokosovým olejem a vejci. Vzniklou hmotu natlačíme na dno a po stranách koláčové formy.

    Pečeme v předehřáté troubě přibližně 10 minut.

  3. Ve velké míse smícháme tvaroh, ricottu, proteinový prášek, erythritol (nebo jiné sladidlo). 

  4. Čokoládový pudink uvaříme standartním postupem. Oproti návodu na obale použijeme však jen 300 ml mléka, aby byl pudink hezky hustý. 

  5. Do uvařeného pudinku vmícháme čokoládové pecičky.

    Mícháme, mícháme a mícháme, dokud se všechny nerozpustí. Následně necháme pudink lehce vychladnout.

  6. Do vychladnutého pudinku přimícháme 2/3 tvarohového krému. Zbylou 1/3 zatím odložíme bokem.

  7. Na vychladlý korpus nejprve naneseme tmavý čokoládový krém a dáme na chvíli ztuhnout do lednice.

  8. Následně naneseme i zbylý světlý krém.

  9. Navrch koláče nastrouháme vysokoprocentní čokoládu a dáme chladit do lednice na pár hodin.

  10. A pak už jen dobrou chuť!

    Čokoláč s korpusem z granoly

    Čokoláč s korpusem z granoly

    Čokoláč s korpusem z granoly

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
20 Líbí se mi Uložit recept