Dezert bez rafinovaného cukru? Ano, prosím! A ještě k tomu do pár minut hotový? To my umíme a naučíme to i vás. Tak si pojďme připravit tuhle jednoduchou a výbornou čokoládovou pěnu.
1 porce obsahuje
- 266 kcal
- 14 g sacharidů
- 18 g tuků
- 10 g bílkovin
Na 3 porce
- 4 vejce
- 100 g hořké čokolády
- 2 lžíce javorového sirupu
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 100 g jahod
- 2 špetky soli
Postup
-
Ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu a nechte ji vychladnout na pokojovou teplotu.
-
Oddělte žloutky od bílků. Ve velké míse šlehejte bílky se dvěmi špetkami soli do tuhého sněhu.
-
Do misky s žloutky přidejte javorový sirup a vanilkový extrakt. Směs šlehejte, dokud nezhoustne a nezesvětlá. Postupně přidávejte rozpuštěnou čokoládu.
-
Poté přidejte sníh a opatrně jej vmíchejte, aby zůstal v pěnovité konzistenci.
-
Pěnu nalijte do mističek a nechte vychladnout v lednici po dobu alespoň jedné hodiny.
-
Podávejte s čerstvým nebo lyo ovocem. Dobrou chuť!