Zdravá, ultra krémová pochoutka jen ze dvou ingrediencí? Co takhle čokoládová pěna, která má jedinečnou konzistenci díky nasládlé dýni? Dezert, který za chvíli zvládne i úplný začátečník, byste rozhodně měli zkusit. Tak pojďme na to!
1 porce obsahuje
- 266 kcal
- 29 g sacharidů
- 8 g tuků
- 4 g bílkovin
Na 10 porcí
- 240 g čoko pecek - hořká čokoláda
- 1 máslová dýně
- kakaové boby
- čokoládový prebiotic topping
Postup
-
Máslovou dýni očistíme, nakrájíme na malé kousky a necháme uvařit na páře asi 15 minut.
-
Mezitím si ve vodní lázni rozpustíme 200 g hořké čokolády (zbytek necháme na zdobení).
-
Uvařenou dýni rozmixujeme s rozpuštěnou čokoládou na hladkou pěnu.
-
Pěnu vlijeme do dortové formy a dáme na noc odležet do lednice.
-
Druhý den nakrájíme na libovolný počet kusů, ozdobíme zbylou roztopenou čokoládou a kakaovými boby. Přidat ale můžete i vaše oblíbené ořechové máslo nebo oblíbený topping.