Křupavé oříšky v kombinaci se sladkými datlemi a čokoládou tvoří dokonalou kombinaci, kterou si zamiluješ. Tohle domácí "toffifee" ti nejenom zdravě zažene chutě, ale taky tě nakopne kvalitní energií. Ideální svačinka, kterou is připravíš na více dní, nebo taky vánoční cukroví, které rozbije tradiční kousky na stole. 🌰
Nákup použitých surovin pro recept
1 porce obsahuje
- 54 kcal
- 7,6 g sacharidů
- 2,7 g tuků
- 0,9 g bílkovin
Na 14 porcí
- 120 g datlí bez pecek
- 40 g lískových ořechů
- 30 g Vilgain mléčné čokolády
- 14 lískových ořechů
Postup
-
Datle rozmixuj spolu s lískovými ořechy. Pokud bude směs příliš tuhá, přidej kapku vody. -
Z hmoty vytvaruj kuličky a do každé udělej důlek.
-
Do důlků dej celý lískový oříšek a ten zalej rozehřátou čokoládou. Posyp nasekanými arašídy.
-
Toffiffe dej vychladit do lednice.